Video – Call of Duty Modern Warfare Review

Call of Duty este una dintre cele mai bine vândute francize din istoria jocurilor video. Indiferent cât hate primește, an de an urcă în topul clasamentelor de vânzări. Call of Duty Modern Warfare nu face excepție nici în 2019, chiar dacă e a la treia ediție. Asta pentru că a fost extrem de anticipat și așteptarea a fost pe măsură. Mie mi-a plăcut enorm și este un shooter pe care îl voi butona cu siguranță până la anul.

Spre deosebire de Black Ops 4, CoD MW vine cu o poveste. Tipic pentru serie, ea durează undeva la 4-5 ore să o termini, dar este foarte bună. Cel puțin pentru mine, unele scene mi-au deschis puțin ochii despre oribilitățile care se întâmplă în Orientul Mijlociu și cum cineva ajunge să lupte pentru o organizație paramilitară sau o „rezistență”. Grafica este de asemenea strălucită, mai ales fiindcă au schimbat motorul grafic special pentru acest remake. De la umbre, la reflexii, la texturi, la animațiile faciale ale personajelor, CoD MW poate fi considerat un benchmark pentru shottere, în materie de grafică. Acum bineînțeles că depinde și gusturile estetice ale fiecăruia. Și ca o mică paranteză, dispune și de tehnologia Ray-Tracing, care îmbunătățește puțin imaginea când vine vorba de umbre și lumină în unele scene.

Partea de multiplayer este mai bună ca oricând, în unele aspecte. Shooting-ul se simte excelent, chiar și pe PS4 Pro pe care joc în principal, iar pe PC, cu un sistem bun și un mouse pe măsură, poți face ravagii la ultra high quality. Ca întotdeauna, recomand un display cu cel puțin 120-144 Mhz pentru o experiență cât mai fluidă. Partea mai puțin lăudabilă vine sub forma hărților. Nu m-au dat pe spate până acum. Dar dacă un leak se va adeveri, Activision urmează să introducă 38 de hărți noi. Au apărut deja două, înm prima săptămână din noiembrie. Bineînțeles că mai avem și un mod de joc cooperativ, care nu e de ignorat. Spec-Ops, în care iei mai mulți oameni în echipă și faci misiuni contra AI-ului din joc. Experiența de acolo este de asemenea foarte faină, mai ales dacă îți place să joci PvE cu prietenii.

Per total, jocul este excelent în ceea ce mă privește și nu există urmă de îndoială când spun că îl recomand tuturor împătimiților de astfel de titluri. De accea l-am luat pe Marian și am încercat să jucăm puțin. Nu am făcut cea mai tare echipă din lume, dar hey, măcar ne-am distrat.