Sfaturi pentru conducătorii începători.

Astăzi școala de șoferi, examenul pentru permis și achiziționarea unei mașini au devenit niște lucruri facile, la îndemâna oricui. Acest fenomen a dus la o suprapopulare a subdezvoltării infrastructurii de drumuri pe care România o are, conducând la aglomerări urbane, poluare, nervi și mai ales multe accidente (locul 1 la victime în Europa).

Pentru a evita accidente, pentru a conduce cât mai adaptat traficului și mai sigur școala de șoferi și primele luni de condus sunt esențiale.

Școala de șoferi are puține ore și acolo, abia ai timp să înveți câteva elemente de mers cu mașina și legislative.  De aceea, la început, în primele zile ale permisului tău mai mult te conduce masina pe tine decat o conduci tu pe ea. Deci nu ești Schumacher așa cum poate ai crezut.

În trafic însă, după ce nu mai ai pe mașină însemnele de școala, și mai apoi cele de începător, viața arată altfel.

Astfel, te vei întâlni cu multe categorii de șoferi 

Mulți dintre cei civilizați, care te vor ajuta în trafic și mai ales la parcări, dar vei întâlni și șoferi experimentați și necivilizati, liniuțari de semafor, taximetriști (care se consideră stăpânii orașelor), piloți de raliu neafirmați, și alții, care toți vor vrea sa iți arate cât sunt ei de buni și tu de slab și să te educe în trafic prin claxoane, prin manevre agresive sau prin celebrele expresii “cine ți-a pus volanul în mână, mă?” Sau “cine ți-a dat ție bă carnet?”… 

Pentru a evita toate astea și pentru a te bucura cu adevărat de condus și de permis, am pregătit pentru tine câteva tips and tricks, pe care le vei descoperi în clipul de mai jos: