Filme bune văzute pe proiector
Înainte să încep, trebuie să vă menționez că acest clip este susținut de Epson. Proiectorul acesta e numai bun pentru văzut filme acasă. Știți de ce cred eu că un proiector e o idee bună pentru filme? Păi uite, la cinematograf nu e așa? Imaginea este proiectată din spatele spectatorilor pe un ecran mare. Și având în vedere că pandemia prin care trecem ține cinematografele mai mult închise decât deschise, preferăm să vedem filme acasă. Deci, un proiector aduce un pic din sala de cinematograf la noi în sufragerie.
Proiectorul acesta, Epson EH-TW 740 este HD și îți oferă o imagine luminoasă, cu cei 3300 de lumeni ai lămpii și un contrast impresionant, de 16000 : 1. Pentru price-range-ul la care îl găsești, este mai mult decât bun. Sunetul bun mai are un aport important la asta, dar păstrăm discuția despre sunet pentru alt episod.
Acum că am stabilit la ce ne uităm la filme, să vă recomand CE filme să vedeți. Și am început zicând de Prime Video.
Pe Prime Video ai atât noutăți, cât și filme clasice. Atenție, clasice nu înseamnă filme alb-negru. Înseamnă filme memorabile, despre care lumea vorbește, pe care le revizionezi din când în când. Încep cu acelea.
The Age of Stupid este un film din 2009 cu un actor care mie, personal, îmi place foarte mult – Pete Postlethwaite este numele lui și este cunoscut din Suspecți de serviciu și din Numele Tatălui. Filmul acesta este un fel de distopie, având în vedere că acțiunea se petrece în anul 2055 și prezintă o viziune sumbră asupra vieții. Protagonistul privește imagini din 2008 și se întreabă de ce omenirea nu a făcut ceva să oprească încălzirea globală atunci când a avut ocazia.
E un film foarte bun și foarte important, după părerea mea, care este posibil să vă placă și vouă.
Al doilea film din lista mea de astăzi este London Boulevard, un film destul de împrăștiat în ce privește scenariul și ritmul în care este spusă povestea, dar captivant în același timp.
Clișeele nu au ajuns să fie clișee degeaba. Colin Farrel este un fost pușcăriaș care se luptă cu un gangster pentru iubirea unei vedete, jucată de Kiera Knightley. Un rezumat cât se poate de scurt. De fapt, povestea este mai complexă și are întorsături de situație. Dați-i o șansă, cine știe, poate vă place. Un alt atu al filmului este că antagonistul este jucat de Ray Winstone, care mi se pare foarte bun în mai toate filmele.
Acum un film de acțiune. Collateral îi spune și pe acesta este posibil ca mulți dintre voi să îl fi văzut, fiindcă este cu super megastarul Tom Cruise. Actorul care nu îmbătrânește niciodată joacă rolul unui asasin rece și calculat care are o misiune de cinci victime într-o noapte. Șoferul de taxi care ar trebui să îl conducă de la o victimă la următoarea este jucat de Jamie Foxx și cei doi fac o pereche bună în film. E un film de acțiune original, care a cimentat o stilistică a filmelor regizorului Michael Mann. Dacă vedeți filmul acesta și apoi Miami Vice și Public Enemies, o să înțelegeți la ce mă refer.
Tot cu Tom Criuse dar de data asta un SF este următoarea mea recomandare. Războiul Lumilor din 2005, regizat de Steven Spielberg, este, din nou, un film pe care cu siguranță, cei mai mulți dintre voi l-au văzut deja, dar care merită revăzut. H.G. Wells este autorul romanului care a inspirat în primă fază o piesă de teatru radiofonic, apoi mai multe adaptări cinematografice și o adaptare muzicală a lui Jeff Wayne, pe care cu siguranță ați auzit-o cel puțin o dată, chiar și accidental. Revenind la filmul lui Spielberg, este, cum nu se putea altfel, un SF excelent realizat, înspăimântător pe alocuri și cu un personaj secundar pe care nu ai cum să îl uiți, interpretat de Tim Robbins, al treilea actor care îmi place foarte mult pe pe care îl pomenesc astăzi.
The Only Living Boy in New York este un film la care am ales datorită titlului, care mi s-ar părea foarte bun pentru un film, dacă nu ar fi fost o melodie de la Simon and Garfunkel înainte. Da, piesa e prezentă în film, dar n-are legătură cu subiectul. În sensul că protagonistul nu este singurul băiat în viață din New York. Da, acțiunea se petrece în marele măr, dar este despre un tânăr care dezvoltă o relație amoroasă cu amanta tatălui său. Pare o telenovelă, dar e un pic mai profund decât atât. Nu vă așteptați nici la vreo profunzime nemaiîntâlnită, este un film bunicel, care merită văzut într-o seară în care ai chef de ceva mai lejer, dacă îmi permiteți termenul.
Ultimul film de pe Prime Video pe care vi-l recomand este lung. Cu toate acestea, este cu vreo 40 de minute mai scurt decât Return of The King, varianta extended ,care are 4 ore și 20 și la care sigur v-ați uitat fără probleme. Filmul despre care vă vorbesc este Once Upon a Time in America. Sau, pentru românofilii dintre dumneavoastră, “a fost odată în America.” Sergio Leone, maestrul western-urilor, plasează în New York povestea unor prieteni din copilărie care devin gangsteri și trec peste perioada prohibiției și se reîntâlnesc după 35 de ani. Flashback-urile combinate cu secvențe din prezent însăilează o poveste fascinantă și puternică, într-un film cu totul special.