THE LAST OF US – ce e așa bun la serial?

Curiozitatea m-a făcut, de-a lungul timpului, să văd filme din toate genurile și sub-genurile. Printre cele mai puțin preferate categorii de filme, dacă pot să mă exprim așa, sunt filmele inspirate din jocuri. Știu, ți-a plăcut Mortal Kombat și Need for Speed sau Tomb Raider. Tot ce am văzut până acum mi se pare slab rău, nu vreau să mă ascund pe după cuvinte. 

Am văzut primul episod din The Last of Us și m-a pus pe gânduri.. Ce reușește seria, ce le-a scăpat celorlalți? E o discuție de purtat aici. Hai să vorbim despre The Last of Us – jocul, în primă fază, a fost lansat în 2013 pe PlayStation 3 și este o distopie de acțiune cu elemente horror și se scaldă în genul jocurilor survivor / zombie. A avut succes de la lansare și a câștigat numeroase premii, printre care și prestigiosul Game of the Year. Este considerat, și nu de puțini, cel mai bun joc dintre toate. Nu pot să mă pronunț, nu l-am jucat. În schimb, am văzut un clip cu gameplay-ul și seamănă foarte tare cu serialul. Sau de fapt, primul episod din serial seamănă cu jocul. Bun, acum serialul. Ziceam că descoperim ce îl face așa bun. În Primul rând, e extrem de bine făcut. Totul e bun, de la imagine, la actorie, la sunet, să nu mai zic de efecte speciale. Apoi, felul în care e spusă povestea. La scrierea scenariului au colaborat Craig Mazin, creatorul serialului Cernobîl și Neil Druckmann, directorul creativ al jocului. Dacă tot suntem la numele implicate, Pedro Pascal și Bella Ramsey, amândoi din Game of Thrones, joacă rolurile principale. Bine, cum am spus, din toate punctele de vedere. Serialul nu încearcă să fie fidel jocului, deși este, din câte se vede, într-o oarecare măsură.

Aici cred că este cheia. Că realizatorii au creat un produs bun, pur și simplu, nu doar pentru gameri. Și au investit în asta. Și fiind implicat și unul din creatorii jocului în echipa creativă a filmului, au reușit să obțină și fidelitatea față de joc. Atât de mult încât unii fani au spus chiar că serialul e mai bun decât jocul.

Sunt multe filme adaptate după jocuri: Există și un film Mario Brothers, sigur știți și voi de filmul Sonic the Hedgehog, Angry Birds, Final Fantasy, Resident Evil, toate cele 19 părți, Pokemon, Doom, în fine, v-ați prins voi. Dar cel mai și cel mai nebun dintre toate este Street Fighter din 1994 cu Jean Claude Van Damme și da, Kylie Minogue. Nu există cuvinte în tot vocabularul limbii române care să îmi permită să exprim cât de prost poate să fie filmul acesta.

Aștept următoarele episoade cu interes și sper să mențină nivelul ridicat din primul episod. Hai acum la comentarii. Zi-mi tu dacă ți-a plăcut vreun film făcut după un joc și argumentează. Și mai spune-mi dacă te-ai uitat la The last of Us.

Vezi clipul de mai jos ca să vezi și alte filme adaptate după jocuri: