VIDEO – Ce faci în prima zi la sala de sport

E greu până te apuci de sport. Dar, de-ndată ce-ți găsești ritmul, motivația și-un antrenor bun, mișcarea ajunge să-ți dea dependență. Și când mă refer la mișcare mă refer la sport făcut în sală și-n aer liber. Acum e parte din stilul meu de viață, cu cel puțin trei zile pe săptămână dedicate sportului.

Am ignorat mișcarea toată viața mea, chiar și Bacalaureatul l-am dat la Economie, în loc de Sport, unde aș fi putut lua un zece nemeritat. Gâfâiam după sprintul de 50 de metri de parcă am fugit de-o bandă de hoți prin deșert. Dar, în ziua când m-am decis că voi concura cu Speedcar-ul în Campionatul Național de Viteză în Coastă, m-am apucat și de sport. Am găsit și un antrenor excepțional, George Cristian Dumitru, cu experiență în zona de antrenament pentru motorsport. A lucrat cu mine cardio, mușchi și dietă.

Mașina cu care concurez are doar 420 de kilograme și 180 CP. Însă accelerează rapid iar în fiecare viraj mă lupt cu volanul pentru că nu am servo. Orice denivalare poate să împingă volanul în direcția nepotrivită și să mă arunce de pe traseu. Unde mai pui că sunt porțiuni virajate, unde pedala de accelerație e apăsată la maximum, iar eu trebuie să schimb vitezele și să virez în același timp. Fără antrenament, aș fi fost cu câteva secunde mai lent. Nu aș fi putut să rezist când în mașină sunt 50 de grade, efectiv. În timpul curselor, pulsul a coborât de la 190 BPM la 150-160. E o diferență uriașă! Cum mă pregătesc pentru fiecare cursă, e o experiență care va fi povestită într-un alt material.

Astăzi vreau să te încurajez să faci sport. Chiar și 30 de minute pe zi, mai ales dacă lucrezi la birou. Face minuni pentru trup și suflet. Spatele îți va mulțumi chiar și atunci când tragi de fiare. Și dacă mergi pentru prima dată la sală, ți-am pregătit un material care-ți răspunde la toate întrebările. Al nostru coleg Codrin e cobai din acest moment. Vrea să slăbească pentru că a ajuns la pragul celor o sută de kilograme, așa că l-am adus la Vitality Wellness Club de la Ramada, unde a fost atent antrenat sub ochii instructorului Marius Ginga.