Cel mai bun hot-dog ieftin

România nu are fast-food tradițional. Avem, în schimb, numeroase itemuri de fast food împrumutate de peste tot. Burgerii au migrat de la un sandwich cu o chiftea la o mâncare gourmet pe care poți da chiar și peste 30 de euro. Da, în București.

Hot-dog-ul nu a ajuns încă la sumele astea, dar se apropie, sunt sigur. Nu vorbim astăzi despre acele încercări hipsterești de a marketa un cremwurst într-o chiflă ca ceva gourmet. Astăzi vorbim despre aceia ieftini. Așa cum ar trebui să fie fast-food.

Cei de la IKEA sunt cei mai cunoscuți. La început costa 1 leu hot-dog-ul. Acum e 2,5 lei și are gust de apă murdară.

Recent, am auzit că la Profi există o ofertă și că ar fi bun hot-dog-ul de acolo. Am mers, nu e tocmai o ofertă: 13,99 lei pentru trei bucăți. Diferențele sunt de la cer la pământ: aici cremwurstul e din carne de porc, chifla e încălzită la un grill, întreaga chestiune e caldă. Plus că e mai sărat. Are gust de mâncare și nu este în capătul Bucureștiului, așa cum e IKEA.

Colegul meu, Vlad, mi-a dat pontul cu hot-dog-ul de la benzinăria MOL. Am atacat fără să stau pe gânduri. Ce poate suna mai “apetisant” decât un hot-dog de la benzinărie? 7 lei pentru ceva asemănptor cu cel de la Profi, dar parcă puțin mai bun.

Vezi toată experiența mai jos: