Habar nu ai cât zahăr mănânci!

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai consumat drog din lume? Să iți dau un spolier. Este legal și îl găsești in aproape orice aliment. Ei bine, răspunsul era zahărul. Hai să iți arăt anumite alimente despre, care cel mai probabil, nici nu te aștepati să aibă zahăr, și mai ales în ce cantități.

De ce am zis la început că zahărul este un drog? Din punct de vedere științific zahărul produce efecte și comportamente asemănătoare cu cele pe care consumul de anumite droguri îl provoacă. Este demonstrat că zahărul produce o dependență mai mare decat cocaina.

Problema însă nu este la zahărul în sine pentru că fiecare dintre noi este liber să aleagă dacă vrea să consume sau nu acest ingredient și în ce cantitate. Problema este ca foarte multe alimente conțin zahăr și fără să vrei ajungi să consumi cantități foarte mari fără să-ți dai seama. Un adult ar trebui să consume maximum 25 de grame de zahăr adăugat pe zi care înseamnă cam 6 lingurițe. Adică 25 de grame de zahăr care a fost pus artificial în alimente, nu zahărul din fructe sau legume.

Însă, în România, media de consum este de aproximativ 86 de grame de zahăr pe cap de locuitor zilnic adică aproximativ 3 kg pe an.

Dacă vrei să vezi cât zahăr au de fapt anumite alimente care sunt destul de populare în opinia mea, iti recomand să te uiti la clipul de mai jos.