1,000.000 de motive să nu ai burtă

1,120,000 mai exact. Este numărul de rezultate afișate de Google pentru căutarea „bărbați burtă”. Sigur, sunt sfaturi și explicații medicale despre cum e mai ușor să scapi de burtă, de ce apare burta la bărbați și cel mai drăguț dintre toate, un articol care începe cu „Nu există bărbat pe lume care să nu fie invidios când privește un abdomen plat”.

Cine a citit fraza de mai sus și a zâmbit este rugat să dea un refresh. Cine a râs este rugat să dea refresh de două ori.

Există mulți bărbați pe lume care nu invidiază deloc un abdomen plat și foarte mulți dintre ei sunt în acest moment la plajă. Cu tot cu burțile lor. Pentru că majoritatea bărbaților se îngrașă doar la burtă. Așa că, fie că vorbim despre un domn care poartă cea mai mică măsură la pantaloni și sacou sau despre unul care poartă, de exemplu, măsura 58, burta e numitorul comun. Și e purtată cu mândrie. Eu am câteva întrebări legate de ea. De burtă.

  • Dacă o femeie care poartă cea mai mică măsură la rochie are burtă și e clar că nu este o sarcină, li se pare sexy? Nouă de ce ni s-ar părea sexy un bărbat cu burtă?
  • S-au gândit oare bărbații cu burtă să poarte lenjerie modelatoare la petreceri? Da, da, sub cămașă și sacou. Femeile fac acest „sacrificiu” de foarte multe ori, bărbații de ce nu l-ar face? PS: da, exista lenjerie modelatoare pentru bărbați. Maiouri și slipi cu talie înaltă, cu diferite grade de compresie.
  • Dacă totuși există bărbați care sunt invidioși când privesc un abdomen plat, ce fac mai departe? Suspină și pleacă? Pleacă pur și simplu? Câți dintre ei fac ceva ca să fie, la rândul lor, cei pe care alții îi invidiază? Este o femeie mai dornică sau mai constrânsă să slăbească decât un bărbat? De ce?
  • Oare domnii cu burtă sunt conștienți de faptul că o cămașă, un sacou, sau chiar un tricou banal, arata mult mai bine îmbrăcat dacă linia corpului nu e curbată de burtă? Sau sunt mulțumiți când găsesc un model care să le vină bine și la umeri și peste burtă și cumpără mai multe, ca să fie?
  • Există vreun bărbat care și-a cumpărat vreodată un tricou sau o cămașă cu gândul „lasă, că sigur slăbesc și o să-mi vină bine!” ?
  • Sunt bărbați pentru care burta pare un simbol de masculinitate. Oare de ce?
  • De ce majoritatea bărbaților spun „am făcut puțină burtică”? Care e unitatea de măsură când vine vorba de burta unui bărbat și când trecem de la „puțină burtică” la următorul nivel? Când „puțină” nu mai e „puțină”? Și când nu mai e „puțină”, cât e? Sau cum?

Și câte și mai câte, din categoria trecerii prin spații foarte strâmte (printre două cărucioare pline cu alimente la hipermarket, sigur ați pățit), urcatului până la etajul 6 când e liftul stricat (e greu tare și sigur ați pățit) sau încercarea de a te strecura la metrou între foarte mulți oameni, fix înainte să se închidă ușile, cu dorința sinceră de a nu deranja pe nimeni. Not gonna work, trust me. Lumea toată e mai frumoasă fără burtă. Nu credeți?