VIDEO – Sportul și alimentația pe timp de vară

Nu trebuie să vă spun eu că vara este în plină amploare și că în unele zile chiar este insuportabil să ieși afară. După cum a spus cineva odată, vara nu e ca iarna, mai ales atunci când vine vorba de sport și de alimentație. Acestea fiind spuse, lucrurile nu stau atât de radical de diferit când vine vorba de alimentație. Dar ca să aflu exact ce și cum, am trecut pe la Bodyshape să stau de vorbă cu Flavius, triplu campion național la culturism.

EFORTUL FIZIC VARA

În primul rând, logistica cu joggin-ul sau alergatul se schimbă. Deși poate ambițiosul din tine ține morțiș să nu fie deranjat de căldura exterioară, Flavius ne sfătuiește să evităm soarele direct și să ne orientăm orele de alergare dimineața ori seara, când puterea caniculei este mai mică. Cu toții știm că efortul fizic ne dă un „boost” de energie, așa că dacă alegi să faci asta seara și ți-e teamă că somnul tău va suferi, află de la Flavius că o masă cu carbohidrați ajută la calmarea corpului.

Mai departe, dacă ți-ai propus să dai jos câteva kilograme vara asta, avem tipurile de antrenament pe care le putem face. Nu se schimbă multe aici față de restul anului, adică 2-3 antrenamente pe săptămână la sală de exemplu, sunt suficiente. Când vine vorba despre tipurile de exerciții, ce trebuie să reții e că trebuie antrenat tot corpul. Un circuit ar putea consta în două exerciții de împins, în care îndepărtăm ceva de corp, apoi două exerciții de tras, unde apropiem ceva de corp. Dacă urmezi sfaturile acestea și îți vei antrena tot corpul, nu vei avea probleme cu slăbitul pe timp de vară.

SCHIMBĂM ALIMENȚIA?

Deși mulți dintre noi credem că vara ar trebui să ne schimbăm radical dieta, lucrurile nu stau chiar așa. În primul rând trebuie să profiți din plin de legumele și fructele de sezon. În al doilea rând, să nu înlocuiești carnea cu salata. Poți înlocui garniturile cu ea, dar de proteină tot ai nevoie, indiferent de sezon. Foarte important este să nu pici în exces, nici măcar cu pepenele. Or fi fructele departe de zahăr, dar 4-5 piersici la un loc vor dăuna siluetei. Ora la care poți lua cina se schimbă puțin, adică poți să o servești și pe la 19 – 20.

Pe scurt, acestea ar fi schimbările din rutina de sport și de alimentație din timpul verii. Varianta mai lungă o găsiți în clipul de mai sus.