VIDEO – Ce, când și cât să mănânci?

La început, vă spun în cel mai sincer mod posibil că în timpul antrenamentelor credeam că leșin uneori. Fiind supraponderal și deloc în formă fizică de a face sport, vederea periferică se restrângea de cum simțeam că pulsul îmi crește și că inima e gata să explodeze. La trei săptămâni în care merg de trei ori pe săptămână, la final chiar nu mă mai simt de parcă a căzut casa pe mine. Încep să mă adaptez, și deși la început chiar detestam ideea de a merge la antrenamentele acestea brutale, acum abia le aștept. Ce pot să spun? Chiar devin „addictive” după ce vezi rezultatele.

CE CAUT LA BODYSHAPE?

După cum am arătat și în primul clip, m-am înscris la Bodyshape ca să slăbesc. Mai anume, la „challenge-ul” lor de 6 kilograme în 6 săptămâni. Am plecat la bord cu 102.6 kg, la cântărirea inițială din vinerea respectivă, dar după un exces de „zel” din acel weekend, luni dimineață cântarul arăta 105.6 kg. Povestea scurtă implică bere, pizza, burger, chipsuri și așa mai departe. După prima săptămână de Bodyshape, am ajuns la 98 de kilograme. Nu spun că aproape am făcut challenge-ul într-o săptămână, fiindcă cele trei kilograme în plus erau, în mare, apă. Deși nu neg că probabil unul tot s-a depus pe undeva. În orice caz, progresul tot s-a văzut. Așa că acum, la jumătatea antrenamentului, am zis să discut puțin despre progresul meu. Pe lângă asta, să vă mai împărtășesc și ce am aflat despre ce, cât și când trebuie să mănânci. Bineînțeles, toate aceste sub îndrumarea antrenorului meu, Flavius Ursachi, triplu campion național la culturism.

PRAFUL PROTEIC – BUN SAU RĂU?

În primul rând aș vrea să vă spun despre atât de stigmatizatul praf proteic. Multă lume crede că atât timp cât provine din laborator, trebuie să fie dăunător. În clip, Flavius a intrat puțin în detaliu despre el. Anume, de ce este bine să îl consumăm, cum nu înlocuiește mâncarea și că trebuie doar luate ca supliment, și mai important, cât trebuie să consumi.

CUM SĂ MÂNÂNCI CORECT?

Înainte să vin aici, îmi dozam porția de mâncare în funcție de cât de foame îmi era. Total greșit, fiindcă oricum durează 15 minute până când stomacul trimite semnal creierului că ești plin. De aceea se spune să mânânci încet și să mesteci mult. Aici, am învățat că este cel mai bine să citești în palmă. La propriu, fiindcă aceasta este unitatea de măsură perfectă pentru fiecare om. Anume, la bărbați ar trebui să „cântărești” mâncarea în două palme, plus două palme de legume, iar la femei porția este în jumătate, adică o palmă.

CE MĂ AȘTEAPTĂ?

Alte trei săptămâni de efort fizic intens pe care sincer, chiar aștept să le înfrunt. Mă simt mai bine ca niciodată și chiar după ce se termină cele șase săptămâni de challenge, nu cred că mă voi opri. În orice caz, asta rămâne de văzut, fiindcă ne revedem și data viitoare după ce termin programul.