Video – Cum am slăbit peste 7 kg la Bodyshape

Ideea pentru care am venit la Bodyshape a fost să intru în programul de Six Weeks Challenge, în care trebuia să dau jos șase kg în șase săptămâni. Misiunea a fost mai mult decât îndeplinită. Spun asta fiindcă există un mic schepsis.

În vinerea în care m-am cântărit aveam 102.2 kg. Fiind dependent de dulce de când mă știu, că altfel nu ajungi la greutatea asta fiindcă ai probleme cu glanda inventată sau nu mai știu ce scuză, creierul meu defect a vrut să profite înainte să intre la “post” și în weekendul acela am băgat în mine de n-a mai încăput. Așa că în lunea respectivă cântarul scria 105.6. Deși sunt absolut convins că nu am pus toate cele 3 kilograme într-un timp atât de scurt, 1-2 tot s-au depozitat pe rafturi. Acestea fiind spuse, am început programul.

Primele 2 săptămâni au fost cele mai cumplite. Fiindcă organismul meu de leneș a suferit un șoc. De la stat la birou la muncă jumătate de zi, la râncezit pe canapea acasă la PlayStation, la a face o oră de efort fizic intens de 3 ori pe săptămână, vă puteți imagina că nu-i convenea deloc doamnei burți.

Sesiunile Bodyshape sunt compuse din efort fizic intens timp de 40-50 secunde, apoi 20-30 de secunde pauză, în funcție de ședință. În cele 18 antrenamente, nu am avut nici una la fel. Asta mi-a plăcut extrem de tare fiindcă nu a lăsat monotonia să se instaleze.

Pe lângă acestea, nutriția a fost cel mai important factor. Poate ați auzit de expresia: `abdomenul îl faci în bucătărie, nu la sală`. La Bodyshape, am avut seminare de nutriție în care antrenorii mi-au explicat de ce nu e bine să ții un regim anume. Fiindcă așa ajungi la dieta yo-yo în care slăbești rapid, dar pui și mai rapid înapoi. Toată ideea e să faci toate astea ușor. Nu să schimbi totul peste noapte. Tot la capitolul dietă, în aceste seminare primești un manual sau un ghid să-i spunem, în care îți arată cât să mănânci, când și ce. După cum spuneam, nu te pune nimeni să ții o dietă anume. Ideea e că pentru mine, Bodyshape a funcționat. După cele 6 săptămâni am ajuns după cum vedeți de la 105, sau mă rog oficial de la 102 la 95.3. Dar cifrele nu spun toată povestea. 

Important e cum m-am simțit după. Și chiar dacă în primele săptămâni, după primele 30 de minute vederea periferică ușor, ușor se întuneca, în ultimele trei săptămâni nu mai aveam nici cea mai mică problemă și a început să îmi placă mult. Chiar abia așteptam cele trei zile pe săptămână fiindcă mă simțeam extrem de bine după antrenamentul de dimineață și mi-a oferit impulsul și echilibrul de care aveam nevoie să schimb ceva în viață.