VIDEO | Oscarurile jocurilor video din 2018

Perioada mea preferată din an este luna Decembrie. Nu doar fiindcă urmează Crăciunul, dar și că au loc decernăriile premiilor pentru cele mai bune jocuri ale anului. Astăzi discutăm puțin The Game Awards și despre cine a luat marele premiu, cât și despre fiecare alt câștigător din categoria sa respectivă.

CÂND ARE LOC?

Prima ediție a fost în Decembrie 2014. De atunci eu le urmăresc religios. Deși încă port pică că Overwatch a câștigat în 2016 în locul lui Uncharted 4. Îmi place conceptul The Game Awards fiindcă nu mai este ceva restrâns, de buget mic, unde dezvoltatorii se bat reciproc pe umăr și își spun „good job”. Anul trecut, show-ul a fost urmărit de peste 11 milioane de gameri din toată lumea. Asta demonstrează că expunerea este colosală și că importanța lui nu este de ignorat.

CARE E TREABA CU TGA?

Pe lângă mult râvnitul titlu de Game of the Year, sau cel mai bun joc al anului, sunt numeroase categorii care urcă pe podium la premiere. Precum cel mai bun joc cu sporturi sau cu mașini, cel mai bun joc de strategie, cel mai bun joc de acțiune ori jocul cu cel mai mare impact emoțional. Fiecare dintre ele se luptă pentru locul întâi, fiindcă aici nu rămâne decât un singur câștigător.

JOCURILE NOMINALIZATE

Anul acesta am fost cu toții bombardați cu jocuri. Cel puțin în toamna asta, fiecare săptămână a adus cu ea un titlu nou. Care în mod ironic durează mininum 20 de ore să îl termini. Titluri colosale precum Spider-Man, God of War, Red Dead Redemption 2 sau Assassin’s Creed: Odyssey ne-au încântat cu niște experiențe extraordinare, din punctul meu de vedere. Aproape fiecare joc care a fost lansat anul acesta a fost genial. Grafică, poveste, gameplay, sunet, tot tacâmul a fost de o eleganță rară. De aceea îmi pare extrem de rău că Spider-Man nu a câștigat nici un premiu. Deși este excelent.

ȘI CÂȘTIGĂTORII SUNT…

Cred că am vorbit destul, căci e timpul să vă las cu povestea întreagă de mai jos. Vă urez vizionare plăcută, și fie cel mai bun joc să câștige!