RECESIUNEA noastră cea de toate zilele – să ne fie frică?

Cu siguranță ați tot auzit recent la știri, pe un ton alarmant, vorbindu-se despre recesiune. Nu sunt, însă, convins, că toată lumea știe ce înseamnă o recesiune.
Recesiunea este o perioadă continuă de declin a activității economice. Durata unei recesiuni este calculată cu exactitate abia după ce se termină. Ea poate dura doar câteva luni, în schimb, efectele ei pot fi simțite multă vreme.

Unul din principalele semne ale unei recesiuni este șomajul. Aici există câteva precedente date de 1. Trecut și 2. Exemplul dat de giganții în tehnologie Microsoft, Meta, Amazon și compania mamă a Google, Alphabet, care, doar în ultimele luni, au dat afară peste 50.000 de angajați. Și de ce nu ar asculta și companiile din România? Mai multe despre asta putem afla de la Mădălina Uceanu – Managing Partner la Career Advisor. Vezi ce a avut de spus în clip.

Previziunile, dacă ne luăm după știri, nu sunt cele mai optimiste. Totuși, nimic nu e sigur. Și o atitudine alarmantă nu a făcut vreodată bine. Fii calm, păstrează-ți cumpătul și pune pe hârtie calculele pe care ai nevoie să le faci. Și ai încredere că va fi bine. Cât de greu va fi? Nimeni nu poate ști. În schimb, ne poate oferi Dragoș Cabat – CFA, MBA.

Vezi clipul ca să aflii mai multe: