Video – La ce să te uiți după Game of Thrones

Bun, rău, excelent, cumplit, fiecare are o părere despre ultimul episod din Game of Thrones. Dar acum, că am depășit cu toții momentul critic din GoT, e timpul să ne îndreptăm retina către alte orizonturi. Așa că m-am gândit la alte seriale care ar putea să umple golul lăsat de producția HBO care a revoluționat modul în care vizionăm serialele.

Pe primul loc avem The Frontier. Reincarnarea lui Khal Drogo în regim cu sirop de arțar, mult bun simț, Brian Adams și Celine Dion. Vorbim despre Canada bineînțeles, cea mai de treaba țară din lume. Frontier este plin de acțiune, intrigă, dramă, măcel și faptul că Aquaman se află pe plan principal, face ca acest serial să fie cu atât mai spectaculos. 

Image result for frontier show

Pe locul doi avem spin-off-ul neoficial la Vikings, The Last Kingdom. În bătălia dintre britanici și invadatorii sălbatici veniți din nord pe bărci să măcelărească orice mișcă din plictiseală, un băiețel este lăsat de izbeliște și adoptat de către nordici. Bineînțeles că acesta are un destin măreț în fața sa, iar acesta nu va lăsa nimic să îl oprească să și-l împlinească. 

Image result for the last kingdom

Acum ne concentrăm pe Black Sails. Această adaptare realistă a nuvelei Treasure Island este foarte bună. Toate personajele sunt exact ce trebuie iar actorii își fac treaba bine. Povestea este lungă, într-adevăr, dar mesajul din spatele ei este prea bine redat. Nu vă dau spoilere, don’t worry, vă las pe voi să îl descoperiți.

Image result for black sails

De la ficțiune trecem la istorie pe timpul romanilor, cu un serial extrem de bun: Roma. Pe vremea când Gaius Iulius Cezar câștiga bătălie după bătălie și puterea sa a devenit o amenințare pentru republică. Modul în care Roma este recreată de la platourile de filmare, la costume, efecte, machiaj, dialog și așa mai departe, cele două sezoane sunt doldora de imersiune pentru oricine dorește să se afunde într-o poveste bine spusă. Făcut tot de HBO ca și Urzeala, nivelul de producție este foarte ridicat și de 14 ani încoace îl recomand tuturor.

Image result for rome hbo

Timpul pentru mult păcat trupesc, lăcomie, trădare, sclavie, opulență, minciună, lupte pe muchie de gladius, fiindcă pe ultimul loc am ales un serial foarte aproape de inima mea: Spartacus. Chiar dacă atunci când a apărut a fost mai mult sau mai puțin o copie în stilul și estetica lui 300, mi-a plăcut instantaneu. A avut un caracter inedit și abia așteptam să apară în fiecare săptămână. 

Povestea sclavului care a devenit conducător este fantastică spusă în Spartacus și firul narativ m-a ținut și pe mine captiv până la concluzia inevitabilă a acestuia. Deși se termină trist, călătoria mea alături de producție mi-a rămas arsă în memorie. Dacă te va prinde și pe tine, Spartacus Gods of the Arena este un pre-quel spectaculos de bine structurat. Chiar unul dintre cele mai bine scrise seriale pe care le-am văzut vreodată.

Image result for spartacus

Ei bine, cam atât pentru lista mea cu surogații pentru GoT. Chiar, nu v-am întrebat. Ce părere aveți de ultimul episod? Vă pasionează vreunul? La ce alte variante vă gândiți? Lăsați tot ce gândiți mai jos.