Video | Cinci jocuri în care să îți petreci Crăciunul

Vacanța de Crăciun este sfântă pentru un gamer. Cel puțin în anii de liceu era scuza perfectă să mă las absorbit în lumea minunată din World of Warcraft. Așa că am compilat o listă pentru Moșu’ cu jocuri video în care ne putem petrece cu toții sărbătorile de iarnă.

Deși Dota 2 mereu are un eveniment de Crăciun, de data aceasta am ales League of Legends. Unul dintre cele mai renumite jocuri de tip MOBA din lume. Snowdown este evenimentul anual în care suntem bombardați cu spiritul sărbătorilor de iarnă. Printre zăpada care se așterne peste harta jocului, bineînțeles că vin și prea „sfințitele” loot box-uri. Adică acele pachete pe care le cumperi în joc cu bani reali și te rogi să îți cadă obiectul mult râvnit. Păcănele… le spunem în România.

Un alt loc pe podium este ocupat de către The Division. Cu o lansare cel puțin tumultoasă, acest shooter 3rd person, în care îți vezi personajul în întregimea sa grafică din spate, este o experiență grozavă în această perioadă. Deși îl poți juca singur, Division rămâne oportunitatea perfectă de a juca ceva alături de un prieten. După cum știm cu toții, jocurile sunt mult mai plăcute atunci când experiența este împărtășită. Nu jucată în sihăstrie trolicească.

Pe locul trei nu e de mirare că am ales magnificul World of Warcraft. Mie cel puțin, îmi provoacă o melancolie de neechivalat în materie de gaming. Îl jucam cu fiecare ocazie în timpul liceului, iar vacanțele erau pur și simplu îmbunătățite datorită acestui joc. Preferam să îl joc cu un prieten foarte drag. Cel puțin odată pe an ne reamintim de ignoranța dulce pe care o împărțeam cu privire la cele lumești de atunci. Feast of Winter Veil este evenimentul recurent care are loc în această perioadă a anului. Asta înseamnă că unele părți din WoW devin întruchiparea digitală a Crăciunului.

Au mai rămas două, dar nu voi da spoilere. Pentru lista completă, vă aștept în clipul de mai jos. Vă doresc sărbători cât mai fericite! Și un călduros când apare GTA VI tuturor!