Tot ce știm despre serialul The Lord of the Rings – The Rings of Power

Primul film din seria Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring a fost lansat acum mai bine de 20 de ani. Eram tânăr, mă rog, mai tânăr. De atunci, pe lângă 20 de ani, au ajuns la noi 6 filme, peste 50 de jocuri și, de curând, vești despre serialul Lord of the Rings: The Rings of Power.

După mai bine de patru ani de când Amazon a cumpărat drepturile de televizare ale cărților lui J.R.R. Tolkien, anul acesta, în septembrie, o să avem ce se anunță a fi cel mai scump serial de televiziune până acum.

Sinopsis-ul oficial nu e tocmai un sinopsis, dar Amazon zice așa:

Lord of the Rings: The Rings of Power aduce pe ecran pentru prima dată legendele eroice ale celei de-a doua epoci din istoria Middle-earth. Această dramă epică are loc cu mii de ani înaintea evenimentelor din Hobbitul sau Stăpânul Inelelor și vor transporta spectatorii într-o epocă în care mari puteri erau clădite, regate se ridicau în glorie și cădeau în ruină, eroi improbabili erau puși la încercare, speranța atârna de cele mai subțiri fire și unul din cei mai mari antagoniști care s-a scurs din stiloul lui Tolkien amenința să acopere lumea în întuneric. Începe într-o perioadă de pace, seria urmărește o distribuție-ansamblu de personaje, atât familiare cât și noi, care se confruntă cu temuta renaștere a răului în Middle-earth.

Teaserul pe care l-au lansat recent pentru a anunța titlul serialului este spectaculos, mai ales dacă ești un fan al lumii lui Tolkien. Ce este și mai spectaculos este faptul că nimic de acolo nu este CGI, adică făcut pe calculator. Totul este filmat cu o cameră Phantom Flex și cu metal topit turnat în niște șanțuri săpate într-o placă de lemn. Mie mi se pare impresionantă chestia asta.

Filmările pentru sezonul al doilea au fost demarate deja, iar premiera o să aibă loc pe 2 septembrie anul acesta. O să fie câte un singur episod pe săptămână, așa cum era pe vremuri cu serialele. Ceea ce poate fi o chestie bună, din punctul meu de vedere.

Sunt numeroase informații despre noul serial din universul The Lord of the Rings, le-am adunat pe toate în clipul de mai jos: