Skoda, Hyundai, BMW, Dacia Duster, Ford – de toate pentru toți

Primul subiect de astăzi este Skoda Enyaq. Avem prețul oficial al versiunii de top iV 80x pentru România, 48.360 euro cu TVA inclus. Pentru acești bani primim un SUV electric de 2.2 tone cu tracțiune integrală, ce poate produce 265 cai putere, cu 60 mai mult fata de versiunea iV 80. Accelerarea de la 0-100 are loc în 6.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 160 de kilometri pe oră.

Mai departe vorbim despre Ford și anume că oficial începe testele cu utilitara electrică E-Transit în Europa. Din fericire nu vom avea testele care nu sunt de fapt cele realiste cu care am fost obișnuiți atât la mașinile cu motor cu ardere internă cât și la cele electrice. Consumul declarat, respectiv autonomia nu sunt niciodată cele reale, cele pe care le-am face cu adevărat. Însă Ford alege o altă abordare. Operatorii țintă ai acestui model vor testa în condiții reale de lucru modelul E-transit.

Grupul Hyundai plănuiește să lanseze o mașină electrică de oraș până în 2023. Cum piața de mașini electrice crește într-un ritm alert, și Hyundai dorește o bucățică din acest boom. De la începutul acestui an, până în 2027 Kia vrea să lanseze 7 modele electrice noi încât să cuprindă nevoile mai multor potențiali clienți. Ne putem aștepta la SUV-uri, la MPV-uri cât și la mașini de oraș.

Astăzi anunțăm că cei de la Dacia vor să pună pentru prima dată în istoria brandului un motor de 1.8 litri hybrid într-o variantă de top a următorului model Duster 3 și va fi disponibil și pe versiunea mai mare, Bigster, în decurs de un an de la lansare.

Ultimul subiect pe care îl abordăm astăzi este legat de modelele BMW seria 1 seria 2 Grand Coupe. Fiind două modele ce au ca public țintă clienți mai tineri, cele două modele primesc 160 de opțiuni de culoare BMW individual.

Puteți vedea toate știrile acestea, pe larg, în clipul de mai jos: