Aston Martin V12 Vantage, Lexus LC Hokkaido, Rivian

Salut! Nu cred că mai are rost să vă spun cum am început acest episod de Autotech, pentru că e ca de fiecare dată, pe optimism. Deja fac o tradiție din asta.
Săptămâna aceasta am vorbit despre Ford care va lansa șapte modele noi de mașini electrice până în 2024. În fruntea acestora va fi un crossover care va utiliza tehnologia platformei MEB de la Volkswagen. Scopul lui Ford este să vândă doar mașini electrice din 2025.
Patru modele dintre acestea vor fi special create pentru tranzit și pentru transport de mărfuri, iar celelalte 3, pentru a-ți putea plimba prietenii dintr-o locație în alta, pentru că așa pățești mereu când ești singurul care are mașină. Dacă vrei să afli care sunt noile modele, urmărește videoclipul de pe Youtube. Îți voi lăsa un link la finalul articolului.
A doua știre este tot despre Ford. Din 2024, uzina Ford din Craiova va produce modelele electrice Puma, Transit Courier și Tourneo Courier. Transferul de proprietate i-a costat pe cei de la Ford Otosan 715 milioane de dolari.
Nu puteam să nu vorbesc despre Formula 1, atât despre sport, cât și despre serialul “Drive to Survive” de pe Netflix. Dacă încă nu ai văzut ultimul sezon, îți recomand cu căldură să te duci acasă și să-l vezi. Anul acesta sezonul de Formula 1 începe pe 20 Martie, la Bahrain. Apropos, Lewis Hamilton își schimbă numele.
Tot în acest episod am vorbit, despre Jaguar Land Rover care a produs o stație de încărcare portabilă foarte interesantă, despre Aston Martin Vantage V12 despre care voi vorbi mai pe larg în episodul viitor, despre Lexus LC Hokkaido care este un model limitat și despre Rivian, care va construi o fabrică mai mare de 5 ori decât Pentagonul.
Dacă te-am făcut măcar 20% curios, ai un link mai jos.