Recomandări de filme din țările nordice – Tu ce film ai mai văzut?

Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și sora lor mai mică, Islanda. Țările Nordice. Scandinavia. Frig. Nopți lungi și nu în sensul de party până dimineața, ci în sensul de absența Soarelui. Și cu toate acestea, de fiecare dată când o știre începe cu “cea mai fericită țară din ultimu an”, nu ne întrebăm ce țară va fi, ci ce țară nordică va fi, din nou, cea mai fericită. De când se face statistica aceasta, primele locuri au fost, negreșit ocupate de țări nordice.

Sigur, a existat o excepție într-un an în care Elvețienii au fost cei mai fericiți dar, o luăm ca pe o excepție care confirmă regula. Elveția e bună doar pentru a te plimba cu un EQS pe serpentinele din Alpi, cum a făcut George.

De-a lungul timpului, eu am văzut multe filme foarte bune făcute de oamenii nordului. Aș vrea să vă recomand câteva dintre ele, e posibil să vă placă mult.

Drive, Bronson, trilogia Pusher, Rams, Valhalla Rising, The Hunt, Another Round, există o multitudine de filme bune venite din mâinile înfrigurate ale celor mai fericiți oameni de pe planetă, care merită văzute și povestite. Filmele nordice sunt făcute cu atenție și cu implicare. Și, de cele mai multe ori, cu Mads Mikkelsen. Acest Dragoș Bucur al frigului.

Vă invit să vedeți clipul de mai jos pentru recomandările detaliate.

Apropos, tu ce film ai mai văzut?