Lucruri în care merită să investeşti pentru casă

Atunci când începi procesul de a-ţi amenaja locuinţa, banii par să zboare cu viteza luminii din cont, aşa că simţi nevoia să fii mai atent şi să reduci costurile cât mai mult, unde se poate. Cauţi în cât mai multe locuri, dai internetul cu susul în jos pentru reduceri şi îţi faci o listă cu lucruri esenţiale. Logica este bună şi ca nou proprietar chiar trebuie să acorzi atenţie aspectului financiar al problemei, însă sunt şi unele obiecte pentru care merită să plăteşti mai mult pentru că în timp nu doar că îţi vei amortiza investiţia, dar te vor şi ajuta să eviţi costuri suplimentare.

Salteaua

Lucruri în care merită să investeşti

Poate pare ciudat că primul obiect pe listă este salteaua, dar petrecem cam o treime din viaţă dormind, dacă avem noroc. Având în vedere că după fiecare zi de muncă îţi odihneşti corpul pe saltea, ea trebuie să fie de calitate pentru ca tu să poţi avea parte de cel mai bun somn. Bineinţeles că un preţ ridicol de mare nu e o garanţie pentru un produs de calitate, dar nici nu e indicat să îţi iei prima saltea pe care o vezi, la cel mai mic preţ. Documentează-te, încercă mai multe modele şi alege ce e potrivit pentru tine şi coloana ta. Vei vedea că în fiecare zi te vei simţi mai odihnit, durerile de spate vor fi mai rare iar tu vei fii mai productiv şi mai fericit.

Electrocasnice

Lucruri în care merită să investeşti

Dacă vei investi încă de la început în electrocasnice de calitate, te vei scuti de alte cheltuieli inutile pe viitor. Dacă îţi doreşti neapărat un aparat de făcut popcorn sau îngheţată, dar ştii că e doar un moft, bineinţeles că nu trebuie să îţi iei cel mai bun model, dar atunci când vine vorba de obiecte esenţiale, ca frigiderul, maşina de spălat sau aragazul, alege cele mai bune aparate pe care ţi le permiţi. Dacă se poate, optează şi pentru o garanţie extinsă, ca să îţi asiguri cât mai bine investiţia. Astfel vei evita să le schimbi odată la un an şi vei scuti sume importante pe viitor.

Finisaje şi manoperă de calitate

Când începi să îţi amenajezi casa, vei da peste multe costuri ascunse aşa că s-ar putea să ai tendinţa de a apela la o echipă mai puţin experimentată, dar considerabil mai ieftină. Este o greşeală pe care mulţi o fac iar după un an începe să cadă faianţa, reţeaua electrică face mofturi iar varul începe să se cojească. Caută profesionişti, cere recomandări şi investeşte în finisaje de calitate  pentru că nu faci asta anual, iar nimic nu e mai costisitor ca reparaţiile frecvente.

Mobilierul pe care îl foloseşti constant

Dacă stai toată ziua pe scaun, la biroul din propria locuinţă, caută unul cu adevărat bun, care să reziste şi să nu îţi dea dureri de spate. Ai grijă să alegi un pat bine făcut, cu picioare rezistente, ca să nu te trezeşti pe jos în timpul nopţii iar dacă găteşti des, investeşte în mobilier de bucătărie caută firme care să garanteze calitatea produselor.

Atunci când investeşti în obiecte de calitate şi te documentezi temeinic înainte de a le cumpăra, ai siguranţa că ele nu vor trebui înlocuite constant, scutindu-te de investiţii inutile pe viitor dar şi de efortul de a alege altele. Ideal ar fi ca toate obiectele din casa ta să fie de cea mai bună calitate, dar uşor, uşor, pornind cu câteva, vei reuşi să îţi alcătuieşti o amenajare deosebită şi durabilă.