Festivalul de Film Astra Sibiu – o experiență într-un oraș superb

La un festival cum e Astra, poți avea parte de o experiență bogată, plină de muzică bună, prieteni noi, mâncare locală delicioasă, poți descoperi locuri noi, cu totul speciale. În fiecare seară, pe durata festivalului, au loc proiecții de filme în mai multe spații. Principalul este muzeul Astra, care e cel mai mare parc etnografic din România și unul dintre cele mai vizitate muzee românești. 

Una dintre cele mai interesante experiențe este să vezi filme de pe barcă. Da, poți face asta la Astra. Anul acesta am văzut din bărcile de salvare trei reportaje realizate de Alex Nedea de la Recorder și de Alex Dima și Paul Angelescu de la România Te Iubesc. Materiale despre hoție, corupție, despre tăierile abuzive ale pădurilor și despre incendiile devastatoare de anul acesta din Grecia.

Una dintre temele filmelor din selecția Festivalului de film Astra de anul acesta este Colapsul Climatic. Filmele acestei secțiuni sunt priviri asupra lumii noastre de azi, suprapopulată, cu rezerve energetice epuizate și un sistem climatic bulversat, o lume aflată în pragul colapsului, conform părerii unor climatologi renumiți. De asemenea, filmele caută răspunsuri la întrebări legate de responsabilitatea stării în care ne aflăm. 

După cum v-am spus, filme născătoare de conversații, care nu doar că pot fi plăcute, dar pot fi și productive. 

Eu vă recomand, atunci când aveți ocazia, să mergeți la un festival în afara orașului în care locuiți. Veți avea parte de o experiență diferită, cu totul specială. Vă mai recomand să explorați orașul, să îi descoperiți străduțele, cafenelele ascunse, ferestrele îngrijite, magazinele dichisite.