Dormitoarele anului 2018

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi din locuinţă şi din viaţa noastră, somnul şi relaxarea fiind vitale pentru o viaţă fericită, activă şi echilibrată. Fiind un spaţiu atât de important, multe studii au avut ca subiect analizarea sa şi găsirea unor soluţii pentru a ne îmbunătăţi somnul. Din aceste studii a rezultat că mobilarea şi decorarea corectă a dormitorului prin crearea unui ambient plăcut şi cald poate duce la sporirea calităţii somnului şi va influenţa pozitiv şi radical calitatea vieţii. în urma unor analize detaliate, s-au conturat câteva trenduri care vor apărea peste tot în anul 2018.

Wellness în dormitor

Dormitoarele anului 2018

Ideea de wellness a trecut demult de la amenajarea spaurilor şi spaţiilor de tratament în decorarea locuinţelor. Se urmăreşte obţinerea unor încăperi care să promoveze o stare de bine şi linişte, asemănătoare unor oaze care să ne ajute să ne deconectăm de la agitaţia oraşului. Acest trend intră şi în dormitor şi vine cu amenajări delicate, în nuanţe care să odihnească mintea şi ochiul. Poţi zugrăvi pereţii în nuanţe liniştitoare de gri şi liliac, iar mobilierul trebuie să fie unul simplu şi cu forme curate. Toate ţesăturile trebuie să fie plăcute la atingere şi să sporească senzaţia de confort. Nu trebuie să uiţi nici de iluminatul cald şi difuz şi de simţul olfactiv, pe care îl putem răsfăţa cu arome de lavandă sau vanilie.

Un spaţiu personal

Noile trenduri în amenajare tind să creeze un spaţiu personalizat, adaptat perfect pe gusturile şi plăcerile utilizatorului.  Dormitorul este cel mai intim spaţiu din locuinţă, aşa că nu este o surpriză ca el să beneficieze de mai multă atenţie. Alege culori care te relaxează şi îţi fac plăcere, combină finisajele care îţi inspiră eleganţă şi înconjoară-te de textile care să te îmbie la răsfaţ. Adaugă şi câteva accesorii, tablouri sau poze cu încărcătură sentimentală pentru tine sau lucruri care să îţi amintească de pasiunile tale.

Depozitări inteligente

În 2018 nu mai avem nevoie de dulapuri şi comode masive care să încarce spaţiul. Este de preferat să alegi mobila pe comandă, care să se potrivească perfect pe dimensiunile camerei tale şi să nu sufoce. Işi fac apariţia depozitările inteligente, bine compartimentate, care să ascundă în mod discret garderoba. Specialiştii te îndeamnă să foloseşti toate cotloanele şi toate spaţiile aparent moarte pentru a profita cât mai tare de spaţiul disponibil. În conformitate cu principiile minimalismului, dulapurile se subţiază şi devin personaje tăcute ale dormitoarelor iar etajerele subtile şi corpurile ascunse preiau din surplus.

Nonconformism şi creativitate

Paturile cu tăblii înalte sau masive încep să fie înlocuite de cele cu un design mai simplu, fără tăblie, dar de dimensiuni mai mari, pentru un plus de confort. Clasicele noptiere asortate se retrag şi ele discret din peisaj, lăsând locul unor obiecte mai inedite. Fie le înlocuieşti cu unele create de un designer, care să nu fie identice cu restul mobilierului, sau poţi folosi diverse alte obiecte pe post de noptiere, ca nişte scaune interesante, cutii sau rafturi deosebite sau, de ce nu, trunchiuri nefinisate de copac.

Toate aceste trenduri care încep deja să ia cu asalt anul 2018 îşi doresc să transforme dormitorul tău într-un spaţiu al odihnei plăcute, al relaxării absolute şi al confortului pe care îl meriţi la finalul zilei. Dacă simţi ca un somn de calitate ţi-ar îmbunătăţi viaţa, încearcă să integrezi sub o formă sau alta din aceste tendinţe.