Culorile ideale pentru locuinţa masculină

Ştim cu toţii clişeul că bărbii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus, însă atunci când vine vorba de preferinţe în domeniul amenajărilor interioare, afirmaţia devine mai realistă, iar cea mai mare diferenţă apare atunci când vine vorba de culori şi modul în care cele două sexe la percep. S-au făcut numeroase studii legate de modul în care bărbaţii şi femeile simt culorile dar şdespre cum alegem culorile preferate. S-a constatat că bărbaţii preferă culorile tari, în timp ce doamnele şi domnişoarele aleg culorile mute, mai pastelate. O altă diferenţă este faptul că domnii reacţionează mai bine la nuanţe, culorile în care s-a adăugat negru, pe când femeile aleg mai degrabă tentele, culorile în care a fost adăugat alb. Tocmai datorită acestor diferenţe subtile, aceeaşi culoare poate transmite mesaje diferite în funcţie de sex.

Nuanţe de albastru

Culorile ideale pentru locuinţa masculină

În cadrul studiilor, un procentaj mai mare de bărbaţi a ales albastrul ca fiind culoarea preferată, cercetătorii bănuind că această alegere s-a datorat şi faptului că domnii au fost expuşmai mult acestei culori încă din copilărie. Dacă şi tu te afli printre cei care preferă albastrul, adu-l în locuinţa ta, pentru un plus de personalitate. Totuşi, ai grijă cu această culoare, nuanţele de albastru fiind mai potrivite pentru spaţiile destinate relaxării, cum ar fi dormitorul sau baia. Pentru dormitor, alege ca bază un albastru royal, care este foarte în trend anul acesta, sau un albastru cerneală, însă combină aceste nuanţe cu unele maideschise, ca alb-unt, bej sau, de ce nu, argintiu, ca să nu creeziun efect de pesteră sinistră. Asigură-te că spaţiul este luminos, sau bine iluminat, sau dacă ţi se pare prea mult, adaugă accesorii ca pătura, feţele de pernă sau draperiile, într-un interior minimalist în nuanţe de alb şi negru.

O multitudine de griuri

Culorile ideale pentru locuinţa masculină

O altă culoare populară printre domni este griul, în toate variantele sale, fapt vizibil şi în garderoba masculină. Avantajul nuanţelor de gri este faptul că pot crea un fundal perfect pentru orice amenajare şi se pot combina cu oricare altă culoare care îţplace. Pe lângă uşurinţa cu care poţi combina griurile, aceste nuanţe pot fi personalizate cu mare uşurinţă pentru că poţi obţine o nuanţă nouă dacă adaugi o picătură de culoare. Poţi obţine griuri maronii, perfecte pentru livinguri, griuri albăstrui potrivite pentru dormitoare, griuri cu tente verzui sau gălbui pentru bucătării şi dininguri. După cum discutăm şi într-un articol mai vechi, griul în exces poate avea efecte neplăcute în timp asupra stării de spirit, aşa că trebuie folosit împreună cu alte culori mai vesele, cum ar fi albul, galbenul sau portocaliul. Nuanţele de gri sunt perfecte pentru interioarele minimaliste sau pentru cele cu vibe industrial, însă ele pot aduce un plus de eleganţă în orice încăpere şi pot fi folosite atât pentru pereţi, podele, mobilier, dar şi pentru obiecte decorative sau accesorii textile.

Maroul natural

În mod surprinzător, mulţi domni au ales maroul ca fiind culoarea preferată, spunând că le aminteşte de natură şi îrelaxează. Din fericire, maroul în toate nuanţele sale este o culoare extrem de versatilă, cu un efect pozitiv asupra psihicului dar care poate aduce şi un aport estetic semnificativ în orice interior. Pentru un interior clasic, optează pentru lambriuriel egante din lemn sau podele din lemn masiv în nuanţe de maro. Şi fotoliile şi canapelele din piele maro pot conferi o notă de eleganţă masculină oricărei amenajări iar mobilierul din lemn masiv nu se va demoda niciodată. Dacă stilul clasic nu este pentru tine, adaugă accesorii textile, cum sunt draperiile, păturile sau pledurile, în nuanţe de maro cognac sau maro abanos pentru a crea accente vizuale în spaţiul tău minimalist. Bineînteles, pentru success garantat poţi combina nuanţele de maro cu cele de bej, o combinaţie clasică ce greu se va demoda.

Ca locuinţa ta să arate ca un adevărat man cave elegant, încearcă să incorporezi aceste culori masculine în amenajarea ta, ţinând cont bineînţeles de gusturile tale şi de ceea ce vrei să obţi. Ai grijă totuşi la cum le asortezi dar şi la cantitatea folosită, având în vedere că ai de-a face cu nuanţe mai închise.