Cele mai așteptate filme din 2022

Vă invit în următorul material să treceți peste mahmureală și să vedeți ce filme urmează să aibă premiera în 2022. Sigur, sunt mult mai multe filme programate, dar nu o să vorbesc despre toate, deoarece nu toate mă interesează.

The Batman va fi lansat pe 4 martie și, înainte să săriți pe el că vai, încă un film cu Batman, resemnați-vă cu gândul că nu se vor opri vreodată. De asemenea, acesta pare interesant, cel puțin din imaginile pe care le avem până acum. Batman este jucat de Robert Pattinson și povestea pare că are loc în al doilea an de activitate profesională a lui Batman. O să mai vedem actori importanți în film, printre care Paul Dano, care îmi place mult. Pare un pic mai liniștită varianta aceasta a filmului, cu un erou nu atât de lucrat la sală, antagoniști mai ancorați în realitate aparent și un batmobil ce pare construit pe platforma unui dodge charger. Bonus, joacă Zoe Kravitz, fiica lui Lenny Kravitz.

Killers of The Flower Moon este următorul film regizat de Martin Scorsese. O să joace Dicaprio, DeNiro și alți actori buni și cunoscuți. În film au lucrat colaboratori obișnuiți ai regizorului: imaginea e semnată de Rodrigo Prieto, pe care îl știți de la Silence și The Irishman, de muzică s-a ocupat Robert Richardson și montajul, de Thelma Schoonmaker. Filmul se anunță o dramă western și o să spună povestea nativilor americani din tribul Osage, cărora li s-a dat o bucată de pământ pe care nu-l dorea nimeni, dar care s-a dovedit a fi plin de petrol. Astfel, tribul respectiv a devenit, pentru o perioadă scurtă, cel mai bogat colectiv social din lume. Sună interesant și eu sigur o să-l văd.

John Wick 4 o să aibă premiera pe 27 mai. Primele trei filme din serie au avut mega succes, au strâns o căruță de fani în jurul lor și au fost, negreșit, foarte mișto. Keanu Reeves pare să fie cea mai iubită persoană de pe internet și următorul film din seria John Wick nu are cum să fie altfel decât bun.

The Northman este un film regizat de Robert Eggers, pe care îl știți de la The Witch și de la The Lighthouse. Probabil va fi tot un film memorabil, aparent doar din astea știe să facă domnul Eggers. Nu sunt multe informații disponibile despre The Northman, cu excepția distribuției și a datei de lansare în Statele Unite: 22 aprilie. Tentativa de sinopsis de pe imdb spune că filmul este un revenge thriller care explorează cât de departe poate merge un prinț viking ca să își răzbune tatăl ucis. Cert este că sper să fie distribuit și în cinematografele din România.

Jordan Peele vine în 2022 cu al treilea film pe care îl regizează, după Get Out și Us. Nope se numește filmul și se anunță încă un film thriller/horror din acesta interesant, care urmează să aibă premiera, cel puțin în Statele Unite, pe 22 iulie. Jordan Peele a surprins pe toată lumea cu primul lui film, Get Out, iar la Nope a lucrat cu directorul de imagine Hoyte van Hoytema, cunoscut pentru filme mici cum ar fi Interstellar, Dunkirk sau Tenet. Nu avem prea multe informații despre acest film, cu excepția posterului și câteva chestii tehnice, cum ar fi informația asta care anunță că mergem la AFI. În concluzie, un film pe care îl aștept cu mare interes.â

Primul episod din serialul Lord of the Rings o să aibă premiera pe 22 septembrie și este, de departe, cel mai așteptat produs audiovizual al anului 2022. Serialul este produs de Amazon și, aparent, la negocierile pentru drepturile pentru universul Tolkien, a participat Jeff Bezos în persoană. Bugetele aruncate prin presă pentru acest serial sunt impresionante și, având în vedere succesul atât al filmelor care Lord of the Rings și Hobbitul, cât și al serialului Game of Thrones, putem să ne așteptăm la ceva destul de tare.

Sunt sigur că știți deja, pe mine mă interesează prea puțin ca să vorbesc mai amănunțit despre ele, dar urmează să apară o grămadă de blockbustere în 2022. Le-am listat în clipul de mai jos: