Video – Trebuie să joci! – Ep. 01 – God of War

Recent m-am gândit cum să abordez cele fascinante jocuri video pe care le-am jucat vreodată. Mă refer la cele care merită plasate într-un clasament propriu, fiind printre cele mai bune din lume. Soluția mi-a venit sub forma unei noi serii, „Trebuie să joci!” și este adresată tuturor. Celor care le-au jucat și celor care au vrut mereu să le încerce dar nu au avut ocazia. Pentru primul episod am ales noul God of War.

Motivul pentru care l-am ales pe acesta este destul de evident. Dacă nu începeam în stil epic direct cu primul episod, mai degrabă nu începeam deloc. Așadar, în 2018 a fost lansat unul dintre cele mai formidabile jocuri video create vreodată. Din nefericire pentru cei care nu au o consolă PlayStation 4, nu îl pot accesa.

Image result for god of war screens

God of War reprezintă o experiență monumentală pe care nu o poți regăsi în alte medii de divertisment. Filmele și serialele sunt pasive, adică nu le poți decât privi, pe când în GoW tu ești protagonistul. Asta, împreunat cu faptul că gameplay-ul, sunetul, povestea, ori toate elementele din care este compus sunt absolut incredibile.

De aceea m-am și gândit să îl impart în astfel de capitole. Fiecare componentă din GoW își merită laudele pe deplin. Stilul de joc radical schimbat față de versiunile anterioare ale francizei demonstrează maturizarea studioului Sony Santa Monica. Faptul că e filmat cu o tehnică numită „one-shot” indică o măiestrie la culmi de neatins. Deoarece acțiunea se petrece dintr-o singură bucată, ca să mă exprim astfel. Nu există decât o singură cameră iar experiența poate dura și mai mult decât 30 de ore de gameplay. Nu se întrerupe niciodată, nu există loading, nu există tăieturi de cameră, doar imersiune non-stop. Cel puțin eu am stors fiecare picătură din joc și am ajuns la 79 de ore jucate în God of War.

Când spun că acest joc merită toate laudele, sunt foarte serios. Dar… despre asta vorbesc mai amănunțit în clipul de mai sus. Acum vă urez vizioare plăcută și numai bine.