VIDEO – Tesla Roadster și Tesla Semi sunt gata

Tesla Roadster

Tesla Roadster va avea un succesor prin 2020 și nu va fi singur pentru că americanii au prezentat și un camion pe care vor să-l lanseze în aceeași perioadă. Cele două produse sunt încă prototipuri avansate, dar în doi ani ar trebui să intre în producție și să ajungă pe piață cel târziu în 2020.

Cele două produse de la Tesla impresionează atât prin design, cât și prin performanțe, însă sunt într-o situație și mai neplăcută decât cea a lui Model 3. Mașina cea mai accesibilă a constructorului american suferă în continuare de întârzieri în producție și la livrare, iar clienții își pun la grea încercare răbdarea așteptând să primească autoturismele pe care le-au comandat, timp în care Tesla preferă să încerce să ne fure ochii și imaginația cu două produse noi.

Recunoaștem că ambele ne-au cucerit atenția și ne-au făcut să ne punem întrebări. Nu știm cum ar fi dacă am deveni camionagii, poate și de aceea Tesla Semi a declanșat această întrebare în sufletele multora. Nu este proiectat pentru curse lungi, ci pentru distanțe scurte și pentru o anumită sarcină din lanțul transporturilor de marfă. Însă te face puțin curios cum ar fi să mergi cu unul, măcar o tură, doar ca să îți surprinzi simțurile cu un astfel de camion incredibil de rapid. Nu știm, însă, cât de bine poate el să frâneze.

Elon Musk încă n-a descoperit cum să păcălească legile fizicii, deci nu ne așteptăm la miracole pe partea de frânare dar asta nu înseamnă că produsul nu este interesant. Același lucru îl putem spune și despre noul Roadster, care vine cu un timp 0-100 km/h demn de un hypercar.

Mai mult decât atât, nu va costa câteva milioane de dolari, ci vreo două sute de mii. Scump pentru românul de rând, dar numai bun pentru a fura clienți de la mărcile premium. Evident, figura merge doar când acei clienți s-au săturat de tot ce mișcă pe piață și nu vor un hypercar sau supercar, ci ceva rapid și diferit care să le cucerească dorința de nou. Îi înțelegem, iar Elon Musk știe mai bine decât noi cum este să te simți așa.

Te invit să urmărești materialul nostru despre noile modele prezentate de Tesla drept propuneri pentru viitorul mărcii.