Tesla, Model 3, a fost lansată săptămâna trecută. Este cel mai ieftin model al mărcii americane și a atras atenția atât publicului de specialitate cât și fanilor. Discutăm despre o mașină electrică cu un preț de pornire de la 35.000 de dolari, care poate să parcurgă 320 de kilometri cu o încărcare completă a bateriei.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Există și o variantă cu o autonomie mai mare, de 500 de kilometri dar care este ceva mai scumpă. În orice caz, modelul nou lansat este mai ieftin decât Model S, dar și ceva mai mic. Listele de comenzi pentru Model 3 sunt destul de lungi, ceea ce înseamnă că vei aștepta mult până când vei primi mașina dorită, mai ales că știți că nu există importator oficial în România.

Cu alte cuvinte, trebuie să te chinui puțin ca să cumperi una, adică mai exact să fii printre cei norocoși. Problema cu Tesla Model 3 va fi autonomia variantei de bază. Deși autonomia estimată este sufucientă pentru drumurile de zi cu zi, adică pentru 320 de kilometri, cifrele nu sunt în favoarea acestei versiuni. Însă dacă te mulțumește ideea că îți poți cumpăra o Tesla cu bani de BMW i3 atunci înțelegi și cum era să ai iPhone în 2007.

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1

  ma bag la masina elecrica cand reusesc astia sa faca panouri solare la 90% eficienta (teoretic merge cu nanoantene – pt. ca lumina e si unda; probabil in viitorul apropriat cand stapanesc mai bine nanotehnologia si daca nu cumpara vre-un petrolist patentul si il blocheaza)

  am facut un calcul… la 90% eficienta masina toata imbracata in panouri poate sa mearga fara baterie la 45KM/h cand e soare fara nori (adica soare de un 1KW/mp)

  se poate pune o baterie injumatatita sa mai scada greutatea masinii si sa ai autonomie si noaptea

  https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_rectenna

  • 2

   @dan
   Ideea ta cu panouri solare pe mașină sună bine, dar nu prea merge în viața reală. Imaginează-ti un panou de pe portieră crăpat după ce te lovește cineva în parcare. Va fi scump.

   Vestea bună este că bateriile sunt în plin proces de dezvoltare și vor fi mai bune decât cele de azi peste câțiva ani.

 2. 3

  În primul rând comparația cu I3, Zoe sau oricare altă electrică de pe piața nu este deloc potrivită, clasa din care fac parte este alta, tehnologia imbarcata foarte diferită și nu în ultimul rand designul, să fim serioși cred că Model 3 este singurul care nu arată ciudat ci arată ca o mașină normală. În privința legislației pentru mașinile autonome văd că nu sunteți la curent Germania a adoptat deja legea privind conducerea și responsabilitatea în cazul condusului autonom:
  http://m.automarket.ro/stiri/germania-legalizeaza-masinile-autonome-prezenta-soferului-la-volan-este-77219.html
  Una peste alta Tesla are un avantaj uriaș în privința condusului autonom și a mașinilor electrice iar lansarea lui 3 o să facă istorie

 3. 4
 4. 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *