VIDEO – Gata, Tesla Model 3 e pe piață!

Tesla Model 3 - ce trebuie să știi despre el

Tesla, Model 3, a fost lansată săptămâna trecută. Este cel mai ieftin model al mărcii americane și a atras atenția atât publicului de specialitate cât și fanilor. Discutăm despre o mașină electrică cu un preț de pornire de la 35.000 de dolari, care poate să parcurgă 320 de kilometri cu o încărcare completă a bateriei.

Există și o variantă cu o autonomie mai mare, de 500 de kilometri dar care este ceva mai scumpă. În orice caz, modelul nou lansat este mai ieftin decât Model S, dar și ceva mai mic. Listele de comenzi pentru Model 3 sunt destul de lungi, ceea ce înseamnă că vei aștepta mult până când vei primi mașina dorită, mai ales că știți că nu există importator oficial în România.

Cu alte cuvinte, trebuie să te chinui puțin ca să cumperi una, adică mai exact să fii printre cei norocoși. Problema cu Tesla Model 3 va fi autonomia variantei de bază. Deși autonomia estimată este sufucientă pentru drumurile de zi cu zi, adică pentru 320 de kilometri, cifrele nu sunt în favoarea acestei versiuni. Însă dacă te mulțumește ideea că îți poți cumpăra o Tesla cu bani de BMW i3 atunci înțelegi și cum era să ai iPhone în 2007.