Video – Review de joc – Metro Exodus

Metro Exodus nu este doar un shooter bun. Ci și o călătorie fantastică, în care mi-am adus aminte când mă puteam lăsa transportat într-o poveste first person bună.

Voice acting „meh”

În primul rând, jocul este o experiență narativă, dar nu neapărat de cea mai înaltă calitate. Asta nu înseamnă că voice acting-ul e oribil, chiar deloc. Doar e neconvingător. Așa că, pentru cei care nu sunteți pasionați de scenele în care sunteți captivii dialogului fără de sfârșit, vă spun de pe acum că veți întâlni situațiile acestea extrem de des, după sesiuni foarte scurte de acțiune. Cel puțin în primele ore ale jocului, până vă puneți în mișcare și descoperiți o lume vastă și glorioasă unde veți găsi chiar și side questuri. Adică misiuni secundare pentru cei care detestă romgleza. 

Arată formidabil

De la scenele post-apocaliptice de rămâi „gură cască”, la spațiile închise subterane, totul arată într-un fel anume. Mai ales unele detalii. De exemplu, mănușile lui Artyom sunt atât de realistic reprezentate, încât practic simți mirosul de piele. Exodus l-am jucat cu o placă grafică Nvidia Asus ROG Strix 2080Ti. Așa că nu voi intra în detalii aici. Dar cu RTX-ul pornit, jocul se vede excelent. Cu DLSS-ul pornit, am câștigat până la 15 cadre pe secundă. Dacă nu știți exact terminologia, pe scurt, tehnologia Deep Learning Super Sampling optimizează totul ca jocul să meargă mult mai eficient. 

Gameplay fantastic

La partea de gameplay, vedem ceva schimbări binevenite față de Metro-urile vechi. Cel mai de laudă lucru e că nu mai simți că împuști carton ud atunci când golești încărcătorul într-un inamic. Regăsim hitmarkere ca în Call of Duty, care oferă o recompensă vizuală plină de dopamină. Mai ales dacă nimerești inamicii direct în occipital. Mie îmi place enorm cum se simte. E cărnos, ca să mă exprim așa, și simți când lovești ceva. Un alt lucru de mega apreciat este craftingul. Care împrumută puțin din The Last of Us. Adică scoți ghiozdanul cu penar cu tot și începi să modifici de zor când vrea inimioara ta. Ori te duci la băncuța de lucru și lucrezi de zor.

MAI VREAU SHOOTERE CA ACESTA

Deși are unele neajunsuri de care aș putea să mă plâng, pachetul total face ca Metro Exodus să fie aparte. Tot ce pot spune e că mai vreau shootere single player de genul acesta, fiindcă îmi este dor de ele. Mai ales cu atât Battle Royale din prezent.