VIDEO – Povestea brandului Converse

Ediția aceasta are drept public-țintă tinerii. De ce? Pentru că vorbim despre unul dintre cele mai mai populare branduri de teniși. Converse. Cea mai longevivă marcă de încălțăminte sportivă din istorie. Totul a început în anul 1915, când un cunoscut manager al unei firme ce producea încălțăminte și-a dat demisia ca să-şi deschidă propria afacere. Marquies Mills Converse, căci despre el este vorba, a fost întemeietorul companiei ”Converse Rubber Shoe Company”, într-o localitate mică din Statele Unite.

Ca la mai toate brandurile de succes, parcursul mărcii a fost de invidiat. Au urmat o grămadă de colaborări cu tot felul de personalități din acele vremuri, cel mai elocvent exemplu fiind cunoscutul baschetbalist al anilor 20, Chuck Taylor, nume care este scris și astăzi pe stema tenișilor All Star.

Tenișii Converse sunt cunoscuți ca încălțăminte de stradă, dar în cel de-al Doilea Război Mondial, firma producea haine și încălțăminte pentru armata americană. Eh, un motiv în plus să crezi în calitatea lor superioară.

Dar hai să să îi aflăm întreaga poveste.