Video | PlayStation Classic – Unboxing, Gameplay & Review

Fără doar și poate anii copilăriei mele au fost marcați de către jocurile video. Cel mai proeminent lucru care mi s-a imprimat pe retina memoriei a fost PlayStation 1. Așa că atunci când am aflat despre reînvierea sa sub formă miniaturală am spus că trebuie să îl încerc. Exact asta am și făcut. Ce părere am douăzeci de ani mai târziu, aflați în minutele următoare.

PSX ÎN TOP 5 cele mai vândute console din lume

Primul PlayStation este a patra cea mai vândută consolă de jocuri video din lume. A apărut într-o eră când grafica 3D era la începuturile vieții și totul arăta extraordinar pentru vremea respectivă. Asta a deschis porțile unor idei revoluționare în industria de gaming. Dezvoltatorii de jocuri nu mai erau constrânși într-un plan 2D și limitele erau practic inexistente. Deși grafica jocurilor de atunci este de neconceput în prezent, unele rămân clasice nemuritoare pentru fanii gaming-ului care au avut acces la așa ceva.

Nostalgia își spune cuvântul atunci când pornești consola pentru prima dată, iar sunetul de pornire a PlayStation-ului Classic este la fel de dulce precum o prăjitură cu ciocolată savurată pe stomacul gol. Cel puțin așa am simțit eu când am văzut acel semn cu grafică mult prea veche pe ecran. Bineînțeles, totul e subiectiv fiindcă am crescut cu jocurile de pe PlayStation 1. Sunt sigur că fiecare dintre voi are ceva din trecut care să vă provoace o reacție similară.

Pentru cine este PS Classic?

Părerea mea e că pentru cei ca mine care își doresc o parte din istorie și să fie reamintiți de momente dulci din trecut, această mini-consolă se potrivește mănușă. Unele jocuri, deși depășite grafic și mecanic precum Metal Gear Solid, încă au valoare și pentru cei mai înrăiți fani. Pentru genul acesta de oameni, PlayStation Classic își merită locul în sufragerie. Eu deja mă gândesc la review-uri cu anumite jocuri retro. Dar după cum am spus și în clipul de mai sus, dacă nu faceți parte din acest public, poate că ar trebui să vă îndreptați privirile către alte orizonuri.

Acum puteți găsi Playstation Classic redus cu 40%, de la 500 la 300 de RON în magazinele de electronice din țară. Poate fi un moment oportun pentru așa o achiziție.