Video | Ce am aflat despre FIFA și viitorul Need for Speed

În urmă cu ceva timp am fost la Dev.Play 2018 ca să stau de vorbă cu oameni reprezentativi din industria de gaming. Am discutat cu doi directori artistici de la EA Ghost Games și EA Sports. Ce au avut de spus despre viitorul seriei Need for Speed și despre FIFA, aflați în minutele următoare.

 

CE ESTE DEV.PLAY?

Dev.Play este o conferință la care vin speakeri de la cele mai mari companii de gaming din lume și vorbesc despre jocurile lor. De la tehnologia folosită pentru crearea lor, la strategii de marketing și la viitorul lor.

Cu cine am stat de vorbă?

În această ediție am reușit să stau de vorbă cu Henry Labounta și Nicole Senger Maas. Henry este director artistic de studio la Ghost Games, care se ocupă de super franciza Need for Speed. Nicole este art director la EA Sports și este responsabilă de tot ce înseamnă interfața vizuală de la jocurile FIFA. Adică toate meniurile și căsuțele de dialog pe care le vedeți pe ecran, și răspunde de versiunea finală a esteticii lor. Dacă ați jucat vreodată FIFA Ultimate Team, sunteți familiarizați cu interfața grafică a pachetelor pe care le deschideți, cu efectele vizuale din meniuri și așa mai departe. Ce vedeți voi este produs de către Nicole și echipa ei.

Cum arată viitorul need for speed?

Cât am vorbit cu Henry, am încercat să îl trag de limbă cât am putut despre viitorul Need for Speed și despre cum ar putea arăta acesta. Bineînțeles că nu am reușit să scot ceva concret de la el, dar printre rânduri am aflat o groază de lucruri. Ca de pildă tehnologia RTX pe care o pot implementa în următorul titlu și faptul că deja lucrează la el. Cel puțin asta am sustras eu din conversație. Pe lângă acestea, a spus că jocul la care lucrează acum este în dezvoltare de către cinci studiouri globale.

De ce nu arată FIFA mai diferit de la an, la an?

În interviul cu Nicole nu am reușit să scot informații nerostite despre viitorul FIFA, dar am aflat anumite lucruri despre cum se produce FIFA. A susținut faptul că nu există o ierarhie și un om rău în vârf care ordonă tot și face cum voiește. Motivul pentru care FIFA arată așa cum ne-am obișnuit se datorează unei echipe întregi care iau decizii în acord comun. De la echipa de design vizual, la marketing, la șefii FIFA sau FIFA Ultimate Team. Interfața și grafica sunt roadele acestor decizii.

La un moment am întrebat-o de ce FIFA arată atât de similar în fiecare an și de ce nu revoluționează totul cu fiecare iterație. Răspunsul a fost mai evident decât credeam și nu mi-aș fi imaginat că ar fi fost chiar atât de simplu. Faptul că apare în fiecare an le limitează timpul de dezvoltare a unor tehnologii noi cu care să impresioneze fanii. Dacă ar scoate jocul la fiecare trei ani de exemplu, lucrurile ar sta total altfel. Dar oare pot aștepta fanii înrăiși ai fotbalului digital trei ani pentru o nouă producție? Eu susțin vehement că nu.

Gata cu vorba, căci mai sus vă așteaptă un interviu plin de informații. Sfatul meu este să faci ca mine și să deduci cât poți de mult. Mai ales de la Henry, care are un portofoliu excepțional. Ca de exemplu premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.