VIDEO – Jeep Renegade facelift: Rebel fără cauză

Jeep Renegade facelift debutează pe piață în această vară și este prima restilizare adusă acestei game. Cel mai mic SUV de la Jeep are patru ani de la lansare, așa că era momentul potrivit pentru o împrospătare stilistică și tehnică. Aceasta vine la câteva luni de la actualizarea aplicată în 2017 pentru sistemul multimedia, creșterea nivelului de echipamente standard și un interior revizuit.

În plus față de modelul actualizat anul trecut, restilizarea construiește pe baza acelor îmbunătățiri și are rolul de a continua cariera lui Renegade pentru cel puțin trei ani. Apoi ar urma să sosească un înlocuitor, dar deja vorbim despre lucruri prea îndepărtate temporal. Să ne concentrăm pe proaspăt-testatul Jeep Renegade facelift. Odată cu partea frontală redesenată care îl face să semene cât de mult poate cu Wrangler, Renegade are și un posterior modificat subtil. Stopurile pe care mulți le compară pe nedrept cu cele ale lui Duster, dar și invers, au fost restilizate urmând același registru. Acestea le completează stilistic pe cele ale lui Wrangler, o idee pe care Jeep a tot adus-o în vedere în timpul prezentării generației 2019 a lui Renegade.

Știți deja că Renegade este primul model Jeep făcut exclusiv în afara continentului Nord-American. Unii dintre voi știu și că împarte platforma cu Fiat 500X și 500L, dar aflați acum că are și motorizări noi. Cu excepția diesel-urilor de 1.6 și 2.0 litri, gama de motorizări este complet nouă și include propulsoare realizate integral din aluminiu și trecute printr-un downsizing sănătos.

Spre deosebire de diesel-uri, motoarele alimentate cu benzină din gama Jeep nu sunt împărțite cu Fiat. Cel puțin, nu se întâmplă asta încă, dar ne așteptăm ca grupul FCA să le plaseze, încetul cu încetul, sub capotele mai multor modele din portofoliu. Noi am testat o variantă cu trei cilindri în linie, o premieră pentru gama Jeep, iar rezultatul nu a fost deloc rău. Aș fi dorit să văd noul motor oferit și cu o transmisie automată, alături de care consider că ar face o echipă bună în oraș și nu numai.

Încă nu avem prețurile și specificațiile tehnice complete ale lui Renegade facelift, dar vom afla mai multe detalii despre asta pe măsură ce se apropie toamna lui 2018 și va avea loc lansarea comercială. Oricum, aflați de la noi că vor exista variante hibride plug-in pentru toate SUV-urile mărcii, urmate și de modele electrice 100%. Ți-am povestit destule despre ce am aflat în cadrul lansării internaționale a lui Jeep Renegade facelift, așa că este timpul să te invit să urmărești testul nostru. Enjoy!