Review de joc – Far Cry New Dawn

Seria Far Cry are o moștenire îndelungată și respectată. Ori detestată, fiindcă de regulă gamerii iubesc un joc sau îl urăsc. Astăzi m-am gândit să vorbim puțin despre noua operație estetică pe care a suferit-o Far Cry 5, adică Far Cry New Dawn.

Grafică excepțională

În primul rând, îl putem găsi la un preț mai redus decât Far Cry 5, dar în același timp este și mai scurt ca durată de joc. Pentru mine, New Dawn a fost o surpriză extrem de plăcută. Nu mă așteptam să fiu atât de surprins. Nu m-aș numi nici pe departe un fan a seriei, dar noile mecanici de gameplay implementate în acesta m-au făcut să îl ador. Sincer, a venit ca o gură de aer proaspăt de la alte jocuri grele în firul narativ precum God Of War

Din punct de vedere a poveștii, Far Cry New Dawn nu se ridică pe culmi nemaivăzute, dar intriga pe care o regăsim îi conferă o direcție bine stabilită. Inițial ce m-a impresionat extrem de tare a fost grafica. Deoarece estetica chiar este excepțională. Atmosfera jocului este deschisă, luminată, colorată bineînțeles, iar cât timp cutreieri prin Hope County, nu ai cum să nu apreciezi fidelitatea grafică. Nici la interior nu o duce rău. Lumina plus fotorealismul pe mine cel puțin m-au convins.

Îmbunătățit față de FC5

Pe lângă obișnuitele talente cu care îți evoluezi personajul mut, vei găsi un crafting puțin modificat. Adică atunci când te duci la băncuța de lucru și începi să creezi arme, pentru diversitate în ale împușcatului. Și nu numai, căci poți crea și vehicule. Ce mi-a plăcut la nebunie este faptul că armele, cât și inamicii au suferit un implant  chirurgical cu elemente RPG. Adică ambele vin în ranguri diferite și în funcție de inamici, îți upgradezi baza ca să poți debloca și mai multe lucruri de făcut. În afară de aceste elemente puțin reîmprospătate, rămâne același Far Cry pe care îl iubești, ori pe care îl urăști.