VIDEO – Cel mai puternic laptop de gaming pe care l-am testat

În aventurile noastre zilnice, întâmpinăm diverse produse pe care le testăm până aproape de epuizare. Fie epuizarea lor, fie a noastră. Așa că atunci când am reușit să prind răgaz să mă joc pe un Lenovo Y740 de 17″, am spus că trebuie neapărat să storc proverbialul „must” din el.

FOARTE MULȚI STEROIZI

Ca specificații, acest „monstru” are un procesor i7-8750H, placă video Nvidia RTX 2080 Max-Q, 32GB DDR4 și un ecran de 144 Hz cu G-SYNC. Pe scurt, este unul dintre cele mai puternice laptopuri de gaming din lume, aflat în prima linie de atac atunci când vine vorba de performanță brută.

ÎN CE JOCURI L-AM TESTAT

Pentru a acoperi o gamă cât mai variată de jocuri, am spus să încerc titluri pe placul tuturor.  Atât cât mi-a permis și timpul, fiindcă experiența a fost mult mai solicitantă decât am preconizat inițial. Am zis să încep cu un shooter preferat de-al meu, Rainbow Six: Siege. Apoi am schimbat registrul la mega renumitul Fortnite. E al doilea cel mai jucat joc de pe planetă, la urma urmei. Am trecut la DOTA 2 fiindcă este unul dintre preferatele mele și chiar eram curios cum se comportă într-un MOBA. La rând a venit shooterul preferat al românilor, Counter-Strike: Global Offensive. Apex Legends a venit pe „masa de operații”, ca în final să termin cu Battlefield 5.

cum l-am testat

Foarte important e faptul că le-am testat pe toate cu setările la MAXIMUM. Nu am arătat deloc milă. O dată în FULL HD pe ecranul nativ al laptopului, o dată pe un ecran 4K la 60Hz. În Ultra HD, le-am rulat inițial cu setări maxime, apoi le-am schimbat la “medium”. Nu intru amănunțit în detalii aici, dar rezultatele nu m-au dezamăgit. În „doar” FULL HD, a devorat tot ce i-am aruncat și a cerut mai mult. Chiar și în Battlefield 5, în online pe o hartă masivă, a rămas constant între 80 și 90 de FPS-uri, în funcție de ce era pe ecran. Același ritm l-a păstrat în toate și da, e foarte capabil și de 4K. Nu la ultra, dar dacă umbli puțin sub capotă la jocuri, reușești să scoți 60 de cadre în aproape tot ce dorești.