Trucuri simple pentru o amenajare de revistă

Atunci când deschidem o revistă dedicată designului interior, suntem copleşiţi de imagini perfecte, ale unor spaţii care par ideale. Camerele sunt luminoase, spaţiile generoase, proporţiile perfecte iar podelele parcă sunt luate direct din catalog. Nici nu mai amintim de culori, mobilier şi cât de frumos se leagă toate pentru a crea o amenajare căreia nu-i lipseşte nimic. În primul rând, nu trebuie să uităm de faptul că un profesionist a muncit din greu pentru a da naştere acelei amenajări, dar şi de faptul că de multe ori, locuinţele respective se bucură de o amplasare ideală, de o proiectare personalizată şi de un buget generos. Totuşi, până şi cei mai cunoscuţi designeri apelează la câteva trucuri pentru a îmbunătăţi calitatea amenajărilor, trucuri pe care le poţi aplica şi tu pentru a-ţi transforma locuinţa.

Foloseşte oglinzi pentru a lumina şi mări

Dacă nu eşti posesorul unui spaţiu foarte luminos sau de dimensiuni consistente, oglinzile amplasate strategic te pot scoate din încurcătură. Pentru a mări cantitatea de lumină, poziţionează o oglindă, sau mai multe, vis-à-vis de ferestre, pentru ca ele să reflecte şi să multiplice cantitatea de lumină naturală. Avantajul este că aceste oglinzi vor crea şi impresia de spaţiu mai generos şi mai aerisit.

Camere mai înalte cu mobilier jos

Inălţimea liberă a camerei, de la podea la tavan, este extrem de importantă în orice amenajare iar un spaţiu scund va da senzaţia de sufocare şi aglomeraţie. Cea mai simplă soluţie pentru a combate acest efect este să alegi mobilier de înălţime redusă. Optează pentru canapele, fotolii şi paturi cu picioare scurte şi evită să amplasezi corpuri prea aproape de tavan sau dulapuri prea înalte.

Combină elemente de lux cu unele cheap&chic

Nu e nevoie ca absolut toate piesele de mobilier şi accesoriile din locuinţa ta să fie creaţia unui designer renumit pentru a avea o amenajare de success. Investeşte în mobilier de calitate sau în piese de interes şi combină-le cu accesorii cu personalitate din anticariate, textile funky sau lucruri handmade, făcute poate chiar de tine, dacă ai vreun talent ascuns.

Amenajări unice cu ajutorul unor culori surprinzătoare

Trucuri simple pentru o amenajare de revistă

Bugetul nu îţi permite să alegi un mobilier prea ieşit din comun, iar toate camerele tale se “bucură” de pereţi albi. Poţi obţine o amenajare deosebită alegând o culoare interesantă care să devină centru de interes. Zugrăveşte un perete într-o culoare ieşită din comun, poate smarald, indigo, burgundy sau, de ce nu, negru, sau dă viaţă amenajării cu ajutorul unor accesorii sau textile colorate. Nu te ferii de culori precum roz, galben sau verde.

Materiale preţioase

Trucuri simple pentru o amenajare de revistă

Chiar dacă totul ţi se pare plictisitor sau banal şi îţi este teamă să apelezi la culori prea ieşite din comun, alege materiale deosebite pentru spaţiul tău şi fă-le să devină adevărate motive creative. Alege parchet din lemn, dintr-o esenţă cu model sau culoare deosebită, montează un blat din marmură, poate chiar granit, sau optează pentru corpuri de iluminat sau accesorii cu străluciri metalice.

O amenajare de succes porneşte de la înţelegerea corectă a spaţiului cu care lucrezi, a punctelor lui slabe, ce trebuie corectate, şi a părţilor bune, pe care le vei scoate în evidenţă. Cu ajutorul acestor trucuri şi a unei priviri atente şi obiective vei reuşi să îţi transformi interiorul într-unul ca scos din revistă.