Trucuri de amenajare interioară pentru novici

Te-ai mutat de unul singur şi nu ştii de unde să începi. Ţi se pare că amenajările interioare sunt un subiect uşor feminin, însă nu uita că mulţi dintre designerii celebrii sunt bărbaţi iar creaţiile lor sunt extrem de apreciate. Designul interior a încetat demult să fie un subiect discutat strict de femei, bărbaţii afirmându-se foarte clar, şi cu talent, în acest domeniu. Îmbinarea armonioasă a culorilor şi potrivirea perfectă a mobilierului a devenit o preocupare a masculului din secolul nostru iar rezultatele sunt spectaculoase şi cât se poate de masculine, aşa că de ce nu ai încerca şi tu să îţi decorezi cât mai funcţional şi mai elegant cuibul de burlac.

Porneşte de la funcţiune

Trucuri de amenajare

De mobilier sigur ai nevoie, aşa că alege nişte piese care să fie atât funcţionale cât şi decorative. De ce piese ai nevoie? Fără de ce nu ai putea trăi? Pornește de acolo. Gândește-te la piesele de care ai nevoie și alege-le în funcâie de stilul care ți se potrivește cel mai bine. Doar dacă urmărești un stil unitar poți realiza o amenajare corectă, care să scoată în evidență potențialul spațiului tău. Da, unele piese sunt necesare, dar dacă le alegi cu atenție poți obține o amenajare interesantă și de efect.

Afirmă-te

Arată-ți personalitatea. Dacă simți că amenajării tale îi lipsește ceva, încearcă să adaugi o notă personală. Arată-ți personalitatea prin accesoriile pe care le alegi, fie că este vorba despre postere cu echipa preferată de fotbal sau de obiecte de artă alese în funcție de gustul tău. Atunci când ai parte de companie, cei care intră în locuința ta trebuie să citească ușor cine este proprietarul și să îți înțeleagă stilul și hobbyurile. Dacă ești pasionat de meșterit și bricolaj, confecționează-ți sau decorază-ți piesele de mobilier și crează accesoriie care să te reprezinte.

Introdu puțin vintage

Poate că vânătoarea de piese vintage prin magazinele de antichități nu îți pare chiar o activitate macho, însă multe dintre piesele din veacul trecut pot oferi spațiului tău o notă masculină și rafinată. Alege să integrezi câteva obiecte din lemn masiv în locuința ta și vei observa cum se va schimba întreaga amenajare. Mobilierul din lemn masiv sugereză eleganță, rafinament, atenție pentru detalii dar și maturitate. Dacă nu vrei să investești în obiecte masive, caută accesorii interesante care să completeze amenajarea existentă și să îi ofere o notă personală.

Gândește simplu

Pentru tine contează confortul și utilitatea, atât. Nu ai timp și chef să cauți nu știu ce accesorii și să urmărești ultimele trenduri. Nu-i nimic, asta nu înseamnă că nu poți beneficia de un vibe interesant și că locuința ta nu poate fi un spațiu plăcut și la modă. Îmbrățișează minimalismul și alege obiecte de mobilier simple, în culori neutre, care să se potrivească perfect între ele. Pentru un plus de culoare, alege textile, de care și așa ai nevoie, ca lenjeria de pat sau paturile, în culori puternice, astfel încât acestea să devină accente. Alege simplitatea dar într-un mod creativ și interesant.

Amenajările interioare au încetat demult să fie privită ca o arie destinată doar publicului feminin. Faptul că îți dorești ca spațiul tău să fie unul plăcut și de care să te bucuri arată că ești un bărbat matur, prietenos și creativ. Acordă-ți puțin timp și alege lucrurile care ți se pare că te-ar face fericit și că ar îmbunătăți locuința ta.