Trenduri pentru 2020 în materie de sneakers

Gata! Săptămâna aceasta a început primăvara, cel puțin din punct de vedere calendaristic, că dacă ar fi să ne luăm după vremea de afară… în fine. Și pentru că mă țin de mult să vorbim despre trendurile de primăvară, astăzi vorbim despre ce urmează să purtăm anul acesta. Am analizat deja prezentările de modă, am făcut o selecție de trenduri și data viitoare vom vorbi mai pe larg despre ce se va purta primăvara și vara această. Până atunci, hai să vedem cu ce ne încălțăm.

Colaborări 

Un trend care va domina anul acesta, nu doar în materie de sneakers, vor fi încălțările rezultate din colaborări. Am tot văzut și anul trecut tot felul de ediții limitate și reinterpretări ale unor modele consacrate, însă, anul acesta, mai mult ca niciodată vor fi la mare căutare modelele rezultate din colaborările dintre diferite branduri. De regulă, unui model clasic îi va fi aplicat un „tratament“ din partea unui brand de lux. Off-White și Nike, Nike și Dior, Adidas și Prada, plus multe surprize. Pe de-o parte vorbim despre modele clasice, arhicunoscute care vor avea aplicat încă un brand pe lângă cel clasic și automat vor fi mai scumpe. Sperăm totuși să avem parte de ceva creativitate, de modele unice și interesante, unele pe care să dorim să le cumpărăm.

Texturi noi

Un alt trand major în materie de încălțări se referă la materialele folosite. Pe lângă piele, poiester, pânză și alte materiale clasice vor fi la mare căutare sneakers din reiat, piele întoarsă texturată, flanel, lână texturată sau denim. Deși ai spune că lână sau flanelul nu sunt materiale potrivite pentru încălțările de primăvară, ei bine acestea au proprietăți foarte bune cum ar fi respirabilitatea și transferul de căldură. În plus, nu te gândi că mă refer acum la bocanci sau sneakers foarte groși. Nicidecum. Materialele vor fi adaptate pentru sezoanele calde.

Inspirație sport

Sunt tot mai mulți cei care fac sport de câteva ori pe săptămână și e normal ca încălțările de stradă să fie inspirate din cele pentru activități extra. Sneakers sunt inspirație 100% din sport, pantalonii joggers sunt o combinație între pantaloni clasici și cei de sport, jachete, hanorace și așa mai departe. Anul acesta o să vedem pantofi de alergare în special, dar și de hiking, golf sau fotbal pe care o să-i poți purta și-n viața de zi cu zi.

Inspirație 2000

Cred că știi deja că perioada anilor 2000 este considerată una „neagră“ din punct de vedere vestimentar, iar pentru mine tot ce este inspirat din acea perioadă nu pare foarte interesant. Foarte mult denim, lac, gel cât curpinde, ochelari colorați, combinații de culori și texturi fără noimă și așa mai departe. Ei bine, a venit și rândul acestor ani să revină în atenția publicului și, sper eu, să fie adaptată acestei perioade. Sincer să fiu, nu sunt fanul a niciunui articol vestimentar care a fost la acea vreme la modă, cu atât mai puțin când vine vorba de îmncălțăminte. Mă gândesc automat la Adidas Kobe 2 (Scuze Kobe Bryant), Prada Punta Ala și în general toți „adidașii“ argintii, cu multă plasă și tot felul de petice. Sper totuși că designerii vor veni cu unele propuneri mai interesante de atât.

Transparențe

Ei bine, în legătură cu acest trend am sentimente multiple. Pe de-o parte îmi place ideea, pe de altă parte îmi par greu de purtat. Evident, oricât ar fi de transparenți nu-i purtăm niciodată fără șosete. Niciodată! Așa că, dacă ei sunt foarte colorați, iar tu porți șosete negre, se vor vedea urât. De albe ce să mai vorbim. În cel mai bun caz, alegi șosete care să se potrivească celorlalte culori ale sneakersilor. Altfel, degeaba sunt ei transparenți și frumoși dacă-i strici cu niște șosete scămoșite.

Acestea fiind spuse, iată cinci trenduri majore în materie de încălțăminte pentru primăvară-vară 2020. Asta nu înseamnă că cei clasici nu se vor mai purta. Acestea sunt modelele cele mai căutate, cele care vor domina vitrinele și pe care să le ai în vedere dacă vrei să fii în pas cu moda.