Patru sfaturi pentru perioada de reduceri

Recunosc, după Crăciun și concediu, reducerile sunt perioada mea preferată din an. Îmi place căutarea, fiorul “oare mai au pantofii ăia masura mea?”, bucuria atunci când găsesc ceva ce nu “vânam” neaparat și, bineînțeles, matematica de la final: „cu banii pe care i-aș fi dat pe pantofi la preț întreg, am acum o ținută completă!” Nu mi-a plăcut niciodată matematica, dar cu matematica de la reduceri aș fi mers liniștită la olimpiadă. Sigur treceam de faza pe județ.


Eu merg singură la cumparaturi și mă descurc foarte bine, vă mulțumesc pentru întrebare. Dacă vă întrebați de ce vă spun asta, aș vrea să vă întreb și eu dacă sunteți printre domnii pe care îi văd la mall în perioada reducerilor.


Le însoțesc pe iubitele sau soțiile lor. De fapt, cred că „a însoți” înseamnă a merge de bunăvoie și nu e cazul lor. Este atât de evident că nu își doresc să fie la mall în momentul acela încât ar fi nevoie de cabine cu „free hugs” la fiecare două magazine, ca să le mai aline cineva suferința.


Sunt ca niște elevi pedepsiți care merg după doamna învățătoare până la cancelarie ca să fie mustrați în public. Drumul până la cancelarie e lung, începe la costume de baie și lenjerie. Privirea în podea, umerii căzuți, mâinile stinghere. Nici în buzunar, nici printre produse …. și se aude vocea salvatoare: „nu-mi place nimic, hai să mergem!” Ați fost vreodată în această situație? Situația continuă cu alte două opriri scurte și ajunge în locul preferat al bărbaților aduși la mall împotriva voinței lor. Aici au o oprire lungă, de minim o oră. O oră în care o urmează pe aleasa inimii ca un paj: fix doi pași în urma ei, aceeași privire în podea care se mai ridică uneori și dezvăluie ochii triști, de copil care nu e deloc unde și-ar dori să fie. Mâinile sunt stinghere, dar nu pentru mult timp. Vor căra umerașe și alte umerașe, o pereche de pantofi, două genți, poate și câteva accesorii. Magazinul e plin de comori.


După o plimbare atentă pe lângă toate standerele, toate mesele, toate rafturile și polițele, urmează oprirea la cabina de probă. Ce se întâmplă aici vom discuta într-un articol următor.
Parte din lucrurile alese sunt „ok”, câteva „categoric nu” și altele intră la categoria „mă mai gândesc”. Mă mai gândesc până ne mai uităm ÎNCĂ O DATĂ. Și povestea de mai sus se repetă încă o dată, în același magazin. Nu uitați că mall-ul e mare și plin de alte tentații.


PS: Oare domnii despre care vă povestesc știu că magazinul acela are și departament pentru bărbați?
Dacă ați trecut măcar o dată prin situația de mai sus și nu vreți să se mai repete (credeți-mă, se va repeta!), am câteva sfaturi pentru voi.

Refuzați politicos
Când ea spune, și stiu că spune, nu întreabă: “mergem la mall să-mi caut și eu ceva la reduceri”, răspunsul nu este niciodată DA. „Te aștept la cafenea, aș vrea să termin de citit/ rezolvat/ terminat X lucru”. „Te duc eu, am puțină treabă în zonă”, „Mergi tu, eu aș vrea să caut câteva filme pe care să le vedem împreună în weekend” sunt doar câteva dintre răspunsurile pe care ar fi bine să le aveți pregătite. Pentru binele vostru. Dacă totuși nu aveți un răspuns pregătit, tot nu spuneți „da” sau „ok”. Mai bine nu răspundeți până vă vine o altă idee salvatoare.

Recomandați un însoțitor mai avizat
„Cred că o să te distrezi mai bine dacă mergi la mall cu Andreea. Abia aștept să văd ce îți cumperi frumos!” De cele mai multe ori, o femeie preferă compania altei femei la shopping. Mizați pe asta, forțați puțin dacă nu vă iese din prima.

Mergem împreună, dar separat
Mergeți la mall doar dacă vreți și voi să căutați ceva. Intrați împreună și faceți cumpărăturile separat. E mai simplu și mai benefic pentru toată lumea. Mai ales pentru voi.

NO means NO!
Asta dacă niciuna din cele de mai sus nu funcționează.