Trei seriale și emisiuni pe care să le urmărești

Zilele acestea am fost cuprins de o plictiseală teribilă și o lipsă de chef de a ieși din casă, încât canapeaua și televizorul au fost cei mai buni prieteni ai mei până să adorm. Ce-i drept, de multe ori m-a furat somnul în fața televizorului de la atâta butonat. Și pentru că eram pe de-o parte plictisit, deci lipsit de atenție și interes, dar totodată dornic să privesc ceva care să-mi stimuleze măcar 10% dintre neuroni, am pierdut mult timp zappând. Serialul ăsta este boring, n-am chef de ceva atât de complex… filmul ăsta nu pare amuzat și așa mai departe. Bine, ce-i drept, am început câteva filme, dar nu le-am putut duce la bun sfârșit. Fie că m-am plictisit fie că am adormit. Cert este că am petrecut timp în fața televizorului, deci ceva interesant de văzut tot am găsit. Doar nu crezi că am petrecut 4-5 ore pe zi butonând și plângându-mă că nu am nimic interesant de văzut, nu?

Și după această introducere scurtă hai să trecem la subiect. Uite trei seriale și emisiuni la care eu m-am uitat în timpul liber și pe care ți le recomand.

Awake: The Million Dollar Game

Tradus în română “Trezirea!” producția Netflix este despre fix ce-ți imaginezi. Game show-ul prezentat de amuzantul James David pune la bătaie un milion de dolari! Și nu la sfârșitul sezonului așa cum ai crede, ci în fiecare ediție. Sincer să fiu, a fost și motivul pentru care am dat click prima oară. Însă, nu doar acest motiv m-a făcut să văd toate episoadele. Ideea este simplă: 10 oameni nu dorm 24 de ore, timp în care trebuie să numere cât mai muți bani. Deși la prima vedere pare extrem de simplu, imaginează-ți să nu dormi 24 de ore și să trebuiască să numeri câteva zeci, poate chiar sute de mii de dolari în monede de 25 de cenți. Nu-ți face iluzii! N-au la dispoziție nici foaie și nici pix. Și nu doar că trebuie să-i numere, ci trebuie să rețină și suma cât mai exactă. Primii doi eliminați sunt cei care au numărat cel mai puțin și au estimat greșit suma numărată. Urmează apoi o mulțime de jocuri până ajunge doar o singură persoană în finală. Aici lucrurile devin chiar interesante. Însă, n-aș vrea să-ți stric plăcerea deci nu intru prea mult în detalii. Îți spun doar că merită să-l vezi când n-ai alte idei și ai chef de un concurs amuzant și antrenant.

Euphoria

Chiar zilele trecut am terminat unul dintre serialele mele preferate de anul acesta – Euphoria. Serialul, lansat pe 16 iunie 2019 de HBO, este bazat pe o producție israeliană și este creat de Sam Levinson. Deși are doar 8 episoade, serialul urmărește procesul de maturizare al unui grup de elevi de liceu într-o lume a sexului, drogurilor și a traumelor adolescenței. Serialul a stârnit o mulțime de controverse și clar, nu este pe placul oricui. Scene explicite de sex, abuz de alcool și comportament deviant, așa cum îl cataloghează unii, sunt doar câteva dintre motivele pentru care serialul a stârnit multe critici și discuții. Însă, din punctul meu de vedere nu face altceva decât să ilustreze unele probleme cu care se confruntă tinerii, unele la care, de cele mai multe ori, adulții asistă impasibili, ba mai mult, uneori chiar iau parte la ele. Empatizez oarecum cu unele probleme și frământări ale protagoniștilor, iar asta m-a făcut să privesc serialul dintr-o altă perspectivă. În plus, îmi place foarte mult felul în care este filmat, muzica m-a făcut de multe să folosesc aplicația Shazam, iar actrița principală, Zendaya, m-a cucerit din primele momente. 

Îți recomand să urmărești acest serial cu totală detașare și să lași de-o parte ideile preconcepute. Încercă să empatizezi și să înțelegi un pic fenomenul, indiferent de vârsta pe care o ai. 

Blown Away

Tradus foarte ingenios drept “Suflă sticla cât e caldă”, serialul de pe Netflix este fix depre ce-ți imaginezi că este. Reality show-ul aduce în prim plan zece artiști sticlari și o singură misiune – să creeze cele mai interesante și complexe obiecte, evident din sticlă. Premiul pus în joc nu se compară cu cel de la Awake, dar cu siguranță nu este de neglijat – 60.000 de euro și dreptul de-a expune într-un muzeu foarte important. Nu trebuie să fii pasionat de artă sau de sticlărie ca să-ți placă. Nu ai parte de explicații tehnice prea multe, acțiunea nu este sufocată de detalii inutile și nici greu de înțeles pentru mase. Este extrem de lejer și chiar amuzant pe alocuri. De asemenea, toți cei zece concurenți sunt foarte carismatici și este imposibil să nu-ți alegi un favorit. Creativitatea, obstacolele pe care le întâmpină și adrenalina m-au făcut să devorez întreaga serie în doar două zile. Pentru mine este genul de serial/emisiune care-mi doresc să continue și de care-mi pare rău că s-a terminat.

Acestea fiind spuse, tu ce seriale sau emisiuni ai descoperit? Lasă-mi un comentariu cu pontul tău.