Trei orașe liniștite din România

Până acum am întâlnit două tipuri de oameni pasionați de călătorii. În primul rând, cei care au pornit spre tot felul de destinații către capătul lumii pentru a experimenta adrenalina la cote maxime. Pe de altă parte, sunt cei care caută opusul. Adică cei care doresc să înceapă totul încet, să se relaxeze și să găsească o scăpare din lumea agitată a orașului. Deși este întotdeauna o idee minunată să privești lumea din mai multe unghiuri, amintește-ți că odihna este crucială.

Dacă ești în căutarea unui tărâm care să te facă să fii Zen cât mai mult timp, uite câteva locuri din România în care ar trebui să mergi. Poate că este timpul să vizitezi cât mai multe orașe de la noi din țară, sau de ce nu, să fugi cu tot cu cățel și purcel într-unul dintre următoarele orașe.

În topul clasamentului celor mai chill orașe din țară, înconjurat de munți și cu o arhitectură de poveste, Brașov va ramâne pentru mult timp o oază de liniște într-un cadru medieval, fiind localizat în mijlocul Transilvaniei. În orașul cu cea mai îngustă  stradă din Europa (Strada Sforii), o mulțime de turnuri, bastioane și catedrale, muzee, cât și și cele mai frumoase peisaje pitorești, găsim câte ceva pentru toată lumea.

Unul dintre marile atuuri ale Brașovului, totuși, rămâne poziția în apropierea celor mai frumoase stațiuni alpine din România, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să combine relaxarea și adrenalina într-o aventură fără de sfârșit.

Rămânem tot în Transilvania și ajungem la Sibiu. După ce s-a bucurat de o perioadă în care a fost centrul atenției, fiind capitala culturală a Europei, Sibiul a devenit una dintre cele mai căutate destinații din țară.

Târgul de Crăciun care are loc în fiecare iarnă, festivalurile medievale din toamnă, parfumul florilor din copacii care înconjoară orașul primăvara și cafenelele colorate care se revarsă pe trotuare în timpul verii, fac din Sibiu o destinație de suflet pe tot parcursul anului, mai ales dacă și tu cauți liniștea.

Miercurea-Ciuc este un oraș care are de spus o poveste. Pentru mulți este un mic oraș vechi, cu câteva pub-uri și restaurante, dar Miercurea-Ciuc nu este despre asta. Orașul este înconjurat de sate vechi și ne suprinde cu contrastul puternic dintre vechea arhitectură austro-ungară și clădirile din epoca sovietică. Dacă vrei să te relaxezi și să ieși din tiparele unei săptămâni la birou, trebuie neapărat să ajungi la Ghimeș-Făget. Din punct de vedere istoric, Ghimeș este locul în care se găsea vechea frontieră austro-ungară. Este un sat frumos cu foarte multă verdeață și un aer ce vine dintr-o epocă trecută. Poate nu este locul ideal pentru distracție, dar cu siguranță vei mânca foarte bine.

Acestea sunt trei dintre cele mai liniștite orașe din România. Cât despre capitala țării, aceasta se află la coada clasamentului, fiind una dintre locațiile de care iubitorii de liniște s-au ferit întotdeauna. Cu străzi aglomerate și cartiere în care zgârie-norii au luat locul frunzișului de odinioară, Bucureștiul este apreciat mai mult de către cei ce iubesc viața de noapte, agitația și iureșul unui oraș mereu conectat la nou.