Vama Buzăului, loc liniștit aproape de Brașov

Dacă ești sătul de stațiunile de pe DN1, de mâncarea scumpă și aglomerația de pe șosele, îți propun un loc mult mai frumos și mai liniștit în care să te retragi pentru câteva zile: Vama Buzăului. E un loc perfect pentru o plimbare lejeră în natură, pentru mâncare sănătoasă și peisaje de îți taie răsuflarea.

Vama Buzăului e la 30 de minute de Brașov, dacă mergi cu mașina. Ajungi la Vamă pe drumul care leagă Brașovul de Buzău, doar că la un moment dat va trebui să faci dreapta când ajungi la Întorsura Buzăului. După alte 2 minute de mers cu mașina ajungi la primul obiectiv turistic pe care recomand să-l vizitezi, Valea Zimbrilor.

Este o rezervație deschisă în 2008 și care adună laolaltă peste 30 de zimbri. Rezervația are 80 de hectare iar intrarea era 10 lei la ultima mea vizită. Poza de mai sus este luată de pe pagina de facebook.

 

Cascada Urlătoarele merită iarăși o vizită și e chiar la poalele munților Ciucaș. Zgomotul izvoarelor o să te liniștească instant. Primăria a amenajat în câteva locuri mese de picnic, ca să poți să iei masa liniștit în mijlocul naturii.

Sunt câteva obiective interesante și-n drum spre Vama Buzăului. În Teliu este un viaduct superb dar și cel mai lung tunel din țară. Săpăturile pentru tunelul care leagă Teliu de Întorsura Buzăului au început în 1924 iar în 1928 a fost gata. Ce nu v-am spus e că tunelul are 4379 de metri.

Tot pe drumul spre Vama Buzăului este și celebrul traseu de coastă. Și pe care-l știu atât de bine pentru că mai la nord un pic, adică-n Întorsura Buzăului, mi-am petrecut toate vacanțele de vară, la bunici.