Cum am provocat un accident în Malibu, California

Malibu este una dintre cele mai bogate localități din lume. Și nu pentru că aici s-au găsit minereuri rare, ci pentru că aici locuiesc cam cei mai avuți oameni de pe planetă. Elon Musk, Leonardo DiCaprio, Miley Cyrus, Ellen DeGeneres, Jennifer Aniston, Paris Hilton, Jack Nicholson, Britney Spears, Angelina Jolie, Brad Pitt, Pamela Anderson și Charlie Sheen.

Și cred că ai auzit de Streisand effect? Numit așa după doamna Barbara Streisand. Dânsa și-a cumpărat o casă mare și scumpă fix în Malibu. A încercat să blocheze presa care-i tot fotografia vila iar asta a atras și mai multă atenție asupra locuinței impunătoare. Adică ce vrei, e o casă care s-a vândut cu 150 de milioane de dolari. Nu e ca și cum n-ar fi un subiect interesant pentru presă.

Ai mai văzut Malibu și-n M.A.S.H. dar și-n celebrul Two and a Half Men, The Big Lebowski, California Scheming, Iron Man, Iron Man 2, Iron Man 3, Malibu și Malibu’s Most Wanted. Și e normal să apară-n filme de tot felul. Oceanul e lângă, cu valuri mari, bune pentru surf, vile impunătoare fix pe plajă și e un loc liniștit în general. Pe aceeași plajă pe care tot vezi semne că există risc de tsunami sunt vile de milioane și zeci de milioane de dolari. Dealurile din spate sunt pline cu vile și viluțe. Una bună se vinde lejer cu vreo 20-30 de milioane de dolari.

Este o zonă liniștită cu puține atracții turistice. Aș trece în revistă o plimbare pe plajă, o vizită la Vila Getty (muzeul magnatului petrolului J. Paul Getty) și o plimbare pe străduțele de pe dealuri, dacă te țin picioarele.

Și cam asta am făcut și noi în scurta excursie în Malibu. Am pornit cu mașina din L.A. spre Malibu, pe Pacific Highway, celebra autostradă din GTA5. Am parcat vis-a-vis de Topanga Lagoon și am luat-o pe jos spre centrul orășelului până la o cafenea decentă, Caffe Luxxe. Cred că ne-a luat vreo 20-25 de minute drumul și asta pentru că George a fost cel care ne-a ghidat spre cafenea. Vreo 15 minute de “mai avem doar 5 minute”.

Și la un moment dat am vrut să traversăm ca să ajungem pe plajă. Eu, liderul grupului, fac primul pas de pe trotuar pe asfalt. Cu intenția de a mă face văzut de mașinile care goneau cu vreo 60-70 de kilometri pe oră. Oprește prima mașină apoi văd că cea din spate, un Chevrolet Imapala, nu încetinește deloc. Cu coada ochiului văd că șoferița mașinii albe era cu ochii-n telefon. Așadar, impact iminent iar Priusul este împins cu încă vreo 20-30 de metri. Din fericire nimeni n-a pățit nimic. Noi ne uitam șocați unul la celălalt. O gașcă de români a provocat un accident în Malibu, dar noi n-am avut nicio vină.

Și tot în Malibu s-a activat obsesia lui George cu Tesla. Am trecut pe lângă restaurantul Nobu, localul preferat al lui Elon Musk. Aici a apărut pentru prima dată în public cu Cybertruck. Am auzit doar de vreo două ori această poveste. O dată la intrarea în restaurant. Și încă o dată la ieșire.

Mâncare bună dar scumpă la Nobu. Nu știu dacă să recomand.