Trei culori care vor domina anul 2019

Anul ce abia a trecut ne-a încurajat să aducem în locuinţă culori mai îndrăzneţe şi să completăm interioarele minimaliste cu tonuri interesante de culoare care să le scoată din anonimat. Noul an continuă cumva acest trend cromatic, ghidându-se şi după nevoile noastre funcţionale, psihologice şi emoţionale. Noile trenduri coloristice merg mână în mână cu trendurile pe care designerii ne încurajează să le punem în aplicare, despre care am vorbit aici, cum ar fi amenajările sustenabile sau apropierea de natură. Dacă vrei să creezi o atmosferă nouă în locuinţa ta, într-o manieră de efect dar nu scumpă, aruncă un ochi mai jos.

Living Coral – nuanţa anului

Trei culori care vor domina anul 2019

Celebrul institut Pantone a anunţat spre finalul anului trecut că nuanţa-motto a anului 2019 este Living Coral, iar specialiştii au primit cu mult entuziasm vestea. Această culoare a fost aleasă special datorită proprietăţilor sale energizante şi aspectului său optimist. Orice încăpere, oricât de sumbră sau întunecoasă, poate fi transformată radical într-un spaţiu vesel, plin de optimism şi energie, cu doar o pată de Living Coral. Dacă ai ales să îţi zugrăveşti camera în alb, pentru un look minimalist şi pentru a părea mea luminoasă, tot ce trebuie să faci este să dedici un perete acestei nuanţe speciale sau să alegi o piesă de mobilier mai mare, ca o canapea sau un pat, în nuanţe de corai. Totuşi, dacă încă ai dubii legate de această culoare, încearcă să adaugi câteva accesorii în această culoare, cum ar fi textile ca draperiile, paturile sau covorul, şi vei vedea cum interiorul tău va prinde altă viaţă.

Verdele pădurii

Designerii celebrii apreciază foarte tare nuanţele de verde pe care le vedem la tot pasul în pădure, iar din acest motiv continuă să le încorporeze în toate lucrările lor. Frumuseţea acestor nuanţe constă în faptul că ele ne amintesc de un cadru natural idilic şi ne îmbunătăţesc automat starea de spirit datorită faptului că provin din lumea vegetală. Poate ai observat sentimentul de linişte care te cuprinde atunci când te plimbi prin pădure, iar prin adăugarea acestor nuanţe în locuinţa ta, poţi aduce puţin din acest sentiment şi in viaţa ta. Alt avantaj al acestor culori este şi faptul că ele nu ţin de un gen anume, fără a oferi un aspect prea feminin sau profund masculin unei camere. Ele se asortează perfect cu orice tip de mobilier, indiferent de esenţa lemnoasă sau culoare, potrivindu-se perfect chiar şi cu finishurile metalice. Le poţi folosi direct pe perete, prin văruire sau faianțe şi gresii, sau le poţi încorpora prin intermediul accesoriilor, pieselor mari sau mici de mobilier sau, de ce nu, chiar şi prin corpurile de iluminat.

Culorile argilei

Mergând pe acelaşi trend de integrare a cadrului natural în locuinţă, tendinţele cromatice se inspiră şi din culorile pământului. Argila, în toate nuanţele naturale, neprelucrate, oferă o paletă extrem de bogată, prin nuanţe de cărămiziu, bej, verde şi albastru pal, toate putând fi aduse cu uşurinţă și în casele noastre. Aceste nuanţe de o puritate elegantă sunt uşor de asortat, dar şi foarte simplu de întreţinut, ele fiind nepretenţioase şi uşor de curăţat. In funcţie de preferinţele tale, dar şi de camera pe care îţi doreşti să o amenajezi, poţi crea spaţii cu adevărat interesante datorită acestor culori sau poţi da o nouă viaţă unei amenajări deja existente. Nuanţele de albastru pudrat se potrivesc de minune în dormitor, sporind odihna, în timp ce cele de cărămiziu sau verde aduc un plus de energie discretă oricărui living sau birou. Bejurile se potrivesc în orice fel de interior, promovând liniştea şi căldură.

Avantanjul acestor culori-vedetă pentru anul în curs este faptul că ele pot fi uşor asortate cu o amenajare existentă, complimentând piesele de mobilier pe care deja le ai, iar faptul că sunt delicate şi prietenoase te vor ajuta să creezi un ambient mai cald, mai sănătos din punct de vedere psihologic şi mai ieşit din tipar.