Euphoria e bun sau e prost?

În primul rând, factual: Euphoria este un serial american distribuit de HBO Max, remake după un serial israelian cu același titlu.

Sam Levinson a adaptat scenariul de la serialul original și a regizat majoritatea episoadelor din Euphoria. HBO a declarat că Euphoria este al doilea cel mai vizionat serial HBO din 2004, cu ajutorul HBOMax, în spatele lui Game of Thrones. Sezonul 2 din Euphoria a avut, în medie, 16,3 milioane de vizionări pe episod. Este cel mai tweet-uit serial din ultimii 2 ani, cu 34 de milioane de tweet-uri legate de serial doar în Statele Unite.

O să vorbesc despre poveste, fiindcă, nu-i așa? La poveste ne uităm prima oară. Euphoria este un serial despre adolescență și tot ce aduce ea la pachet. Asta înseamnă rebeliune, excese, drame, căutări, sex, violență, droguri, alcool. Astea nu ar fi nimic nou, dar, aplicând la generația asta de adolescenți, social media este încă un element cât se poate de prezent în această listă.

Dar mai există o perspectivă. Putem vedea Euphoria ca o poveste despre relațiile dintre oameni. Iubire, prietenie, descoperire și maturizare. Putem folosi și termenii ăștia, și suntem îndreptățiți să o facem.

Am dezbătut cu mine însumi ce e bun și ce e mai puțin bun la serialul Euphoria în clipul de mai jos:

https://youtu.be/wGceOzX56SY