Review film – S-a născut o stea cu Lady Gaga și Bradley Cooper

Un zâmbet mare e departe de grimasa pe care am făcut-o atunci când am aflat de S-a născut o stea. Dar acum că l-am văzut, haideți să vă spun de ce regia lui Bradley Cooper, împreună cu Lady Gaga în rolul protagonistei este surpriza perfectă pentru jumătatea voastră. Sau jumătăți dacă sunteți mormoni.

După cum spuneam, fiind bărbat, ba mai rău, gamer, vă puteți închipui că nu mi-a surâs vestea că mă voi duce la avanpremiera acestui film. Primul meu gând a fost: „Super! Altă tentativă a unei cântărețe de a trece în industria filmului. Abia aștept!”. Mă bucur că nu am avut dreptate :)

Povestea începe cu personajul lui Bradley Cooper, Jackson Maine. Un cântăreț faimos de muzică country. Îl vedem cântând pe o scenă cu zeci de mii de oameni prezenți, apoi ni se prezintă faptul că este dependent de alcool și de droguri. După aceea, lumina reflectoarelor trece pe personajul lui Lady Gaga, Ally. O chelneriță care în timpul liber cântă pe scena celui mai prietenos club de travestiți din lume. Ferice de firul narativ că exact în momentul în care urma ea să iasă pe scenă, Jackson Maine, în căutare de alcool, intră aleatoriu în același bar și se îndrăgostește pe loc de ea. Cinci minute mai târziu și totul era pierdut, iar noi nu am fi avut o poveste.

De acolo restul este istorie, cum se spune. Cooper o convinge să meargă alături de el la spectacolele lui, încep să cânte împreună, iar Lady Gaga devine o senzație de sine stătătoare. Începe să își scrie cântecele proprii și este recrutată de către un mare agent din industria muzicii. Intriga începe în momentul în care ea se comercializează și încetează să mai cânte din suflet. El se lasă de alcool la un moment dat pentru ea, dar atunci când observă aceste schimbări, în loc să vorbească cu ea și să pornească un dialog ca adulții, se apucă pe loc de băut. Ori poate că sunt eu prea critic cu motivele firului narativ și pentru el, ca pentru toți dependenții, orice scuză e bună să revină la obiceiurile vechi.

Aceste lucruri crează o fisură între Jackson și Ally și ulterior se transformă într-un canion. Aceleași motive pe care tot le-am văzut și revăzut în fiecare film de genul acesta. Nu încerc să lovesc în munca oamenilor, ci doar să vă temperez așteptările că ar fi vorba de vreo revoluție cinematografică. Oricum filmul nu este menit pentru bărbați singuri, ci ca să își aducă jumătatea să plângă la film. Ceea ce se va întâmpla fără îndoială până la final. „Eu nu plâng niciodată la filme, dar nu am putut la ăsta să mă abțin”, mi-a zis iubita după ce rula genericul.

Acestea fiind spuse, A Star Is Born sau S-a născut o stea este un film care mi-a întrecut așteptările, dar care nu diferă atât de mult de alte specimene din același gen. Ca de exemplu de Crazy Heart cu Jeff Bridges. Așa că de vă gândeați să mergeți la acest film împreună cu iubita sau soția, o puteți face fără probleme. Cu siguranță vor fi înnebunite dacă le faceți o surpriză în acest sens. Cine știe, poate veți fi și recompensați. Luați-le și un buchet de flori, merită. Fiindcă trebuie să ne suporte pe noi.

A, da. Un ultim lucru. Nu știam că Lady Gaga e frumoasă. Vizionare plăcută și cu plăcere!