Renault Arkana TCe 140 EDC – Prim Contact

Renault Arkana însumează zeitgeist-ul erei actuale, adică e o șaorma cu de toate: e SUV, dar e coupe, e o mașină înaltă, dar e gândită pentru asfalt, e relativ ieftină, dar pare premium și are toate tehnologiile pe care ți le-ai putea dori într-o mașină modernă, dar nu vine cu nimic ieșit din comun.

Cea mai mare realizare a celor de la Renault cu modelul Arkana este faptul că au lansat un crossover coupe care nu e premium și nu prea are rivali. Renault ți-ar spune că nu există vreun model similar pe piață, dar eu aș arăta către Toyota CH-R și noul Citroen C4, ambele fiind interpretări ușor diferite ale aceleiași formule. Și totuși, Renault Arkana e mai mult decât o copie de buget a unui BMW X4.

În urma primului contact pe care l-am avut cu mașina cu ocazia lansării ei oficiale în România, am rămas plăcut surprins de cât de bine arată Arkana în realitate. Din poze părea așa un fel de Megane pe papainoage, dar pot să-ți spun că e mai mult de atât. Aș îndrăzni să spun că e unul dintre cele mai interesante modele Renault, din punct de vedere al designului.

Odată ce ai asimilat toate detaliile exterioare, te instalezi în scaunul șoferului și vei fi plăcut surprins de ambianța destul de premium a habitaclului. Plastice moi, un volan cu tente sport, îmbrăcat în piele perforată și cea mai credibilă fibră de carbon fake pe care am văzut-o vreodată pe o mașină.

Aș vrea să mai punctez și faptul că Renault nu a sacrificat confort și practicabilitate făcând Arkana un fastback. Am rămas de-a dreptul impresionat de cât spațiu pentru cap am avut în spate, la fel și de mărimea portbagajului. Și nici după ce am început să conduc Arkana chiar nu m-a dezamăgit, deși aș zice că motorului TCe 140 care echipa mașina de test i-ar fi trebuit câțiva cai în plus pentru a face dreptate designului sportiv.

Per total mi-a plăcut Arkana, un model care are o poveste interesantă și un frate aproape geamăn în Rusia, cu care nu e de fapt frate, ci mai de grabă văr. Click pe video să afli toată povestea.

https://www.youtube.com/watch?v=Kq4z5ARyLSc