Ce produse de îngrijire folosesc

Pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat ce produse de îngrijire folosesc, dar și pentru că mulți bărbați nu dau nici un fel de importanță cosmeticelor, m-am gândit astăzi să-ți dezvălui niște secrete. Mulți dintre voi consideră produsele de îngrijire o grijă exclusiv feminină, iar ideile preconcepute inhibă chiar și simpla curiozitate. Fiecare dintre noi are un anumit tip de piele, un scalp diferit și recționează într-un anumit fel la produsele de îngrijire. O îngrijire minimă nu te face mai puțin bărbat, nu te afectează negativ în nici un fel, ba chiar îți îmbunătățește calitatea vieții. 

Consider că fiecare dintre noi trebuie să folosească un minimum de produse, dar despre care să știe exact care le sunt beneficiile. Eu am testat de-a lungul timpului mai multe produse și le-am selectat pe cele potrivite mie.

Pentru păr

Mult timp nu am acordat nici un fel de importanță părului. De cele mai multe ori cumpăram șamponul doar după etichetă, adică după ce se lăuda produsul că face, fără să citesc cu atenție ce conține. Asta până când am început să observ că îmi cade din ce în ce mai mult, că se subțiază și că are textură diferită de la o lună la alta. De-a lungul timpului am folosite tot felul de șampoane de la diferite branduri. De la cele de nișă pe care le găsești prin orice supermarket, la cele bio, la cele de brand-uri care nu au nimic de-a face cu cosmeticele și chiar la dermatocosmetice. 

produse de îngrijire

O lungă perioadă de timp m-am împăcat bine cu cel de la Sabio, un brand românesc care, după cum îi spune și numele, face doar produse bio. Știți deja că pentru a simții rezultatele trebuie să folosești un produs o perioadă mai lungă de timp.  Am trecut ulterior la Vichy Dercos pe care îl foloseam în paralel cu fiole pentru stimularea creșterii firului de păr. Pe acesta ți-l recomand cu toată încrederea dacă simți că podoaba capilară tinde să te părăsească prea devreme. Dacă nu ai nici un fel de probleme cu scapul ori cu căderea părului, dar vrei să te simți fresh după o baie pe cap, îți recomand șampoanele cu menthol. 

Totuși, faptul că nu ai probleme nu înseamnă că trebuie să ignori total îngrijriea părului. Chiar dacă natura te-a înzestrat cu un păr puternic și sănătos lipsa oricărei îngrijiri poate duce la deteriorare prematură, iar tot ce natura ți-a dat tu poți distruge cu produse de proastă calitate. 

Styling

La acest capitol încă n-am găsit rețeta succesului. Am folosit de-a lungul timpului cremă, gel, spumă și așa mai departe, dar încă experimentez. Asta și pentru că nu sunt atât de priceput când vine vorba de aranjat. De cele mai multe ori mă grăbesc și nu am răbdare deloc. Însă, dintre toate produsele pe care le-am folosit de-a lungul timpului, cel mai bine m-am înțeles cu Osis+ de la Schwarzkopf Professional. Guma modelatoare este o combinație între gel și ceară, dar avantajul major este acela că părul poate fi remodelat după bunul plac. Acum folosesc tot o ceară, doar că de la Nashi. Este ceva mai scumpă (129 de lei), dar îmi place în special mirosul. Totuși, spre deosebire de ceara clasică, cea de la Nashi are o textură apropiată de cea a gumei, adică nu îngrașă părul și permite remodelare ulterioară. Cu alte cuvinte poți să-ți schimbi cărarea de la o oră la alta. Deși nu este indicat să-ți treci mâna prin păr prea des….

produse de îngrijire

Fixativul îți recomand să-l alegi pe cel potrivit pentru părul tău și să nu exagerezi niciodată cu cantitatea. În plus, dacă folosești zilnic, ar fi indicat să te speli pe cap în fiecare seară. Părul trebuie să respire și să fie curățat de toate produsele de styling. Și ca să eviți apariția coșurilor pe frunte, șterge de fiecare dată urmele de fixativ din zona frunții. Fixativul trebuie să fie doar pe păr! Eu folosesc acum unul de la Marocanoil și ți-l mai pot recomanda pe cel Osis+ tot de la Schwarzkopf.

Gel de curățare

Un șampon și un gel de duș sigur ai prin baie, dar dacă nu ai probleme cu tenul sunt slabe șanse ca printre produsele tale să se regăsească vreun gel de curățare. Totuși, asta nu înseamnă că nu trebuie să folosești un gel de curățare. Tenul este mult diferit față de pielea de pe restul corpului așa că are nevoie de îngrijire adecvată. Gelul de duș nu este potrivit și pentru ten. Niciodată! De cele mai multe ori, gelurile de duș sunt ori foarte hidratante, ori mentolate, ceea ce nu le face prietenoase cu tenul. 

Eu m-am confruntat o bună perioadă de timp cu acenee, iar din acest motiv am încercat mai multe produse de curățare. Unele uscau prea tare tenul, altele nu curățau destul, iar în cazul altora mă trezeam cu mai multe coșuri decât aveam înainte să le folosesc. Așa că, din vastele mele fail-uri și cunoștințe dobândite îți împărtășesc și ție.

Eu am folosit de-a lungul timpului produse dermatocosmetice, produse de nișă, dar și bio. Mult timp am folosit un gel de curățare de la Neutrogena, iar apoi timp de noi am am folosit doar Dior Homme Dermo System. De regulă, nu recomand produse de curățare de la branduri care nu sunt specializate, dar tenul meu a reacționat foarte bine. Îți pot recomanda Oil Control de la Clinique și Cleanance de la Avene. Foloște mai multe produse și alege-l pe cel care ți se potrivește.

Crema de față

Indiferent dacă ai tenul uscat, mixt sau gras, indicat este să folosești o cremă hidratantă cu factor de protecție. Da, razele UV acționează pe tot parcursul anului, iar tenul tău are de suferit. Dacă tenul este uscat după curățare, el va tinde în mod natural să secrete mai mult sebum, deci ulterior vei avea un ten chiar mai gras. Important este să nu creezi un dezechilibru al Ph-ului pielii. În consecință, este important să folosești o cremă specială nevoilor tale.

Mie unul mi-a luat o veșnicie să găsesc una potrivită. Pentru că, la fel ca și tine, nu suportam ideea unui ten gras, alunecos. Am făcut o mulțime de experimente pe propria-mi piele până am găsit una potritivă, iar atunci când am găsit-o am aflat că nu e mai comercializează în România. Este vorba despre o cremă de zi de la Artemis din gama pentru bărbați. După această dezamăgire am descoperit Age Defender de la Kiehl’s. Mult mai bun…