Nike React vs Adidas Boost | Talpa viitorului în prezent

Când vine vorba de încălțămintea sport, pe piață există o sumendenie de jucători. Cei mai importanți și recognoscibili sunt fără doar și poate Nike și Adidas. Popularitatea are reversul ei. De fapt, mai degrabă am zice că vine la pachet cu nevoia de inovație constantă – un motiv în plus ca noi, consumatorii, să fim tot mai pretențioși. Asta se traduce în tehnologie de vârf și marketing la superlativ.

Fiecare dintre cei doi titani a dezvoltat, în timp, linii axate pe design, sport și sport de performanță. Dincolo de design, întrecerea se dă…în tălpi. Mai precis, în modelele care promit un randament de neimaginat, mulțumită tehnologiei. Adidas, împreună cu BASF, a dezvoltat și a adus pe piață talpa BOOST, Nike a creat propria talpă – REACT. Boost are la bază un material granular solid, TPU. Pe care producătorul l-a remodelat și l-a adaptat pentru stratul intermediar al tălpii. Cei de la Adidas se laudă că Boost oferă cel mai bun randament energetic. Adică ți-e mult mai ușor să mergi sau să alergi. Pe de altă parte, Nike se laudă cu performanță superioară. Talpa REACT ar fi chiar cu 30% mai ușoară decât ce găsim la Adidas. Iar randamentul, evident, și mai bun. Sigur, au toate motivele să își joace așii din mânecă urgent. Adidas a furat startul cu Boost și piața, în general, iar Nike trebuie să recupereze.

Pe de altă parte, Adidas a avut timp să dezvolte și mai departe.  Futurecraft 4D se numește noua minune a tehnologiei în domeniu. O siluetă aparte, structurată cu ajutorul luminii și al oxigenului. De altfel, publicația Time o consideră printre cele mai tari inovații ale lui 2017…în general.  Noile încălțări Adidas au ieșit pe piață anul acesta, dar în ediții limitate.

Ce alegem, așadar? Grea decizie. Mai bine urmărește o scurtă analiză. Apoi…mergi să probezi.