Lista celor mai importante evenimente anulate de Coronavirus

Coronavirus pune o presiune uriașă pe economie. Și de parcă n-ar fi de ajuns, o mulțime de evenimente au fost anulate în ultima perioadă pentru că riscul răspândire crește considerabil. Două deplasări mi-au fost anulate și mie în ultimele 48 de ore, o excursie în Kazahstan și una în UK pentru două test-drive-uri spectaculoase. Dar, în liga mare vorbim de pierderi de sute de milioane de euro, de campionate suspendate și de lansări de produs ratate.

Marele Premiu al Australiei (anulat astăzi, în ziua evenimentului). Formula E este în pauză pentru următoarele 2 luni.

Nu degeaba îi spune marele Circ. După ce unui mecanic i-a fost descoperit virusul în corp, McLaren a anunțat că se retrage din cursa din acest weekend. Era vreo 4 dimineața în Australia și echipele nu știau dacă să se pregătească de primul First Practice sau să împacheteze și să plece acasă. În cele din urmă managementul FOM și FIA au decis anularea cursei pe circuitul stradal. Surse spun că F1 ar putea să înceapă cu Baku, adică 7 iunie.

La Liga, Eredivisie, Primeira Liga, MLS, NBA

Champions League, Europa League și Premier League au fost și ele suspendate, în urmă cu câteva momente. Echipa Real Madrid este în carantină după ce un jucător de baschet a fost testat pozitiv. Cele două echipe împart zonele de antrenament, așa că Real Madrid FC e în carantină. Covid-19 pune sub semnul întrebării și Euro2020 și Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

E3

Este cel mai mare eveniment de gaming din lume. E locul în care vin dezvoltatorii de jocuri, console și accesorii de gaming. Aici ar fi trebuit să vedem cea mai nouă consolă XBOX. În același timp, Nintendo, EA și Ubisoft își mută conferințele în online.

Salonul Auto de la Geneva

Cel mai important târg auto de început de an. Aici ar fi trebuit să vedem Dacia Spring, printre altele dar și o mulțime de mașini electrice, printre care și Volkswagen ID4 sau proiectul i4. Multe din lansări s-au ținut pe net cu audiențe mai mici.

SXSW

Este un festival uriaș de muzică, film și tehnologie. Se ține anual din 1987 și strâns anul trecut 200.000 de vizitatori. SXSW trebuie să suporte toate cheltuielile de organizare acum. Firmele de asigurări nu despăgubesc pierderile din cauza pandemiilor.

Mobile World Congress

Cred că e primul eveniment mare care a fost anulat de Covid-19. Târgul de tehnologie trebuia să fie deschis între 24 și 27 februarie. E cel mai mare târg dedicat telefoanelor mobile dar și tehnologiei 5G.

No time to die

Cel mai nou film din seria James Bond trebuia deja să ruleze în cinematografe. A fost amânat pentru Noiembrie. A fost anulată și premiera filmului A quiet Place II, Fast and Furios va apărea cu un an mai târziu în cinematografe (aprilie 2021). Cu semnul întrebării sunt filmele Wonder Woman și Black Widow. De reamintit că-n multe țări sunt intersize adunările mai mari de 100 de persoane.

Coachella, Tommorowland, Ultra Music Festival, Madonna

Coachella are loc acum în octombrie și nu-n aprilie, așa cum era obișnuit. Madonna, Slipknot, Miley Cyrus, Stormzy și The Who sunt doar câțiva dintre cei care și-au anulat turneele ori concertele.

 

listă în curs de actualizare.